Hírek, beszámolók

Születésnapi est a Madách Színházban

2013. június 8-án a Madách Stúdióban rendhagyó memoárral készül a teátrum érdemes művésznője, Hűvösvölgyi Ildikó. Az idén kerek évfordulót ünneplő színésznő a 60 év emlékei – versben, dalban címet adta önálló estjének, mellyel feleleveníti élete jelentős stációit Őrszentmiklóstól a Madách Színház színpadáig.

Hűvösvölgyi Ildikó 1971-ben végzett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskolában, majd 1975-ben a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A diploma megszerzése után a veszprémi Petőfi Színház színpadán láthatta őt a közönség, majd 1976-tól a Madách Színház művészeként folytatta karrierjét. Érdemes művészként több díjat is a magáénak tudhat, mint a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, melyet 2012-ben nyújtottak neki át munkásságáért, az Állami Ifjúsági Díjat, Magyar Thália Szekerén Díjat, illetve a Rádió Nívódíjat.

A Madách Színház deszkáin rengeteg szerepben csillogtatta meg tehetségét. Számtalan prózai szerepe mellett Mindleveryt alakította az idén 30 éves Macskákban, Beryll volt a Doctor Herzben, de a Mária Evangéliuma Máriájaként, Sondheim Egy nyári éj mosolya című művében és a József és a színes, szélesvásznú álomkabátban is láthatta a közönség. Jelenleg két, külföldi sikerprodukcióban játszik a Madách Színházban; a Mary Poppins Corry nénijét, illetve a Betörő az albérlőm Mrs. Wilbeforce-át alakítja.

A 60. születésnap mellett egy másik kerek évfordulót is ünnepelnek a zenés est keretén belül, méghozzá azt a 40 évet, melyet Hűvösvölgyi Ildikó ezen a saját bevallása szerint „szép, de göröngyös pályá”-n töltött. Mindezek mellett megemlékezik azokról a tanárokról, barátokról és pályatársakról is, akik keresztezték az útját, hiszen nekik is nagy szerepük volt életében az elmúlt évtizedek során.

A jeles esemény a művésznő kollégáinak segítségével valósul meg a Madách Stúdióban. Hűvösvölgyi Ildikó emlékeinek felelevenítését kollégája és barátnője, Bencze Ilona rendezi, a zenés produkcióba pedig három másik színész is bekapcsolódik: Kautzky Armand, Posta Victor, valamint az Ünnepelt lánya, Kisfaludy Zsófia. A zongorakíséretről Erős Zoltán gondoskodik.

Az eseményre színházbeli kollégát és nézőt egyaránt nagy szeretettel vár az Ünnepelt és a teátrum.

Kapcsolódó tartalmak

Sunset Svédországban is

admin

Újra Milánóban a Szombat esti láz

Sándor Petra

Cabaret – Fotós próba

Nagy Péter

Soproni Ünnepi Hetek

admin

Sakk – Interjú Simon Edit producerrel

oldadmin