Hírek, beszámolók

Taroltak a mormonok Londonban

Tegnap este adták át 38. alkalommal Londonban a Tony-díj angliai megfelelőjét, az Olivier-díjat az operaházban tartott gálaműsor keretében. A The Book of Mormon tarolt a zenés kategóriákban.

A Stephen Mangan és Gemma Arterton által vezetett est két fénypontja a kétszeres Tony-díjas Bernadette Peters színpadra lépése Stephen Sondheim Losing My Mind című dalával a Follies musicalből, valamint az ABBA két alapítótagja, Benny Andersson és Björn Ulvaeus köszöntése volt a Mamma Mia londoni világpremierjének 15. évfordulója alkalmából az est fináléjaként.

A legtöbb zenés díjat a brit fővárosban jelenleg is hatalmas sikerrel futó The Book of Mormon vitte el: ennek a produkciónak ítélték meg a legjobb új musical, legjobb mellékszereplő egy musicalben (Stephen Ashfield), legjobb musicalszínész (Gavin Creel) és a legjobb koreográfus (Casey Nicholaw) kategóriákért járó szobrocskát is.

A legjobb musicalszínésznőnek járó díjat Zrinka Cvitešić érdemelte ki a Once című produkcióban nyújtott alakításáért. Az előadás szerzői (Glenn Hansard és Markéta Irglová) valamint hangszerelője (Martin Lowe) egy új kategóriában (“kiemelkedő zenés színházi teljesítmény”) is a legjobbnak bizonyultak.

A legjobb musicalfelújítás díjának a Merrily We Roll Along alkotói örülhettek, míg a legjobb kosztümért járó szobrocskát Mark Thompson vehette át a Charlie and the Chocolate Factory jelmezeiért.

A színházrajongók szavazatai alapján megítélt közönségdíjat immár második alkalommal Les Misérables (A nyomorultak) kapta.

A ceremóniáról további részleteket illetve a díjazottak teljes listáját angol nyelven a http://www.olivierawards.com oldalon lehet megtekinteni.

Kapcsolódó tartalmak

Rövidhírek, 2014. január

Volf Anna

Luxemburg grófja premier Kaposváron

Volf Anna

Anne Hathaway lesz Judy Garland

admin

Madách Stúdió: Úgy élj, mint a szél – Baranyai Annamária és Balog János musical estje, Galambos Attila szerkesztésében

Czitrovszky Balázs

Amikor a fától látszik az erdő

Buchmann-Horváth Emese