Hírek, beszámolók

Koroknai Árpád Debrecenben Koppányként is bemutatkozik

Debrecenben, a Főnix Csarnokban három alkalommal láthatja a közönség a Társulat nagysikerű produkcióját, az István, a királyt novemberben. A debreceni előadássorozat harmadik alkalmával, november 23-án  Koppány szerepében a debreceni énekes, Koroknai Árpád játékát élvezhetik a nézők, aki még a szereplőválogató show döntője után kapott ígéretet a rendező Szikora Jánostól arra, hogy főszerepet is énekelhet majd.  

A 25 évvel ezelőtt sikerre vitt István, a király jubileumi előadása az idei Szegedi Szabadtéri Játékok legnépszerűbb produkciója volt, ezt mutatja az is, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel az eredeti három előadás számát kiegészítették további kettővel. A nemzeti rockopera új, nagy sikerű bemutatóját már a szereplőválogatáskor hatalmas érdeklődés kísérte, a Dóm téri előadásokra szóló jegyeket jóval a premier előtt elkapkodták, a Társulat című televíziós show-műsorban megkedvelt énekeseket így minden este telt ház fogadta. A produkciót a Hajdú-Bihar megyei városban is kiemelt érdeklődés kíséri.  

A Társulat során a debreceni Koroknai Árpád mindvégig az érdeklődés középpontjában volt, mivel a zsűri mind a négy férfi főszerep – Laborc, Torda, Koppány és István – döntőjére jelölte, kétszer párbajozhatott is, végül egyiket sem nyerte el, és Pázmány német lovag szerepét osztották rá. Szikora János azonban ígéretet tett neki: a későbbiekben mind a négy karakter bőrébe bújva megmutathatja, mit tud. A november 23-án színre kerülő előadás lesz az első, ahol más szerepben lép majd színpadra: Koppányt fogja játszani Vadkerti Imre helyett.  

A debreceni előadások várhatóan legnagyobb közönség-kedvence lesz Koroknai, aki több évtizedes zenei múlttal rendelkezik, hiszen többek között a város két népszerű együttesében, a Szfinxben és a legendás P.Box-ban is énekelt. Utóbbi csapatban a 25 évvel ezelőtti István, a király három legendája, Vikidál Gyula, Deák Bill Gyula és Varga Miklós is megfordult. Bár Koroknai Árpád a korhatáros versenybe apró trükkel jutott be, a zsűri és a szervezők akkor sem engedték el, miután kiderült, hogy idősebb a megengedettnél. A debreceni énekes azt vallja: a Társulat rendkívüli lehetőséget biztosított számára ahhoz, hogy megmutassa, mit tud.  A rockoperát november 21-én és 22-én 19 órától, 23-án pedig 17 órától láthatja a közönség a debreceni Főnix Csarnokban.

Kapcsolódó tartalmak

'It's only for now': búcsúzik a Broadway-től az Avenue Q

admin

Zalán János lesz a Pesti Magyar Színház igazgatója

Volf Anna

R&J új beállók – Beszélgetés Kádár Szabolccsal

Stern Ágnes

Kiosztották a 2015. évi Városmajori Színházi Szemle díjait

Buchmann-Horváth Emese

Musicalbemutató az Ódry Színpadon

Volf Anna