Hírek, beszámolók

Tavaszébredés – A Döntés

Az évad egyik legjobban várt produkciója a Budapesti Operettszínház és a Nyugati Teátrum közös előadása, Duncan Sheik – Steven Sater Tavaszébredés című musicalje. A fiatalok szerepeire kiírt három fordulós meghallgatás most ért véget. Hogy ki játszhat majd a műben, az a november 16-ai szereposztó show-műsorban derül ki.

Mint emlékszünk, majdnem 300 tehetséges ember jelentkezett a Budapesti Operettszínház nyílt meghallgatására, melyet Duncan Sheik-Steven Sater 8 Tony-díjat nyert Broadway-sikerének, a Frank Wedekind drámája alapján készült Tavaszébredés című musicalnek fiatal szerepeire írtunk ki. Az előszelekció, majd a kétfordulós casting során 24-en maradtak versenyben a harmadik megmérettetésen.

Ők folyamatosan dolgoztak Somogyi Szilárd rendezővel, valamint a darab koreográfusával, Tihanyi Ákossal, s már több élő fellépésen is bizonyították tehetségüket. Ezekről felvétel is készült, melyet a Budapesti Operettszínház eljuttatott a darab amerikai tulajdonosainak és a szerzőknek. Ez alapján, a magyar bíráló grémiummal közösen döntik el, kik azok a szerencsés fiatalok, akik 2009. február 7-én, a premieren színpadra léphetnek.

A szereposztást egy rendhagyó, két részes musicalshow keretében hozza nyilvánosságra a színház 2008. november 16-án 19 órai kezdettel, az előadás helyszínén, a Nyugati Teátrumban (VI. kerület, Teréz körút 62.). Természetesen a programban szerepelnek majd a Tavaszébredés dalai, s más musicalek részletei. A műsorban a III. fordulóba jutottak közül 18-an lépnek fel:

Angler Balázs, Baranyai Annamária, Gulyás Balázs, Horváth György, Kádár Szabolcs, Kiss Tünde, Kocsis Dénes, Kossuth Gergő, Mihálka György, Moravszki Enikő, Pirgel Dávid, Simon Boglárka, Török Anna, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Viczina Dalma, Zádori Szilárd, Zalatnay Flóra Lili.

 

Kapcsolódó tartalmak

Átadták a 2014-es Pepita-díjakat

Buchmann-Horváth Emese

Popfesztivál 40 – Vígszínház

Stern Ágnes

Így született a Vadregény – Into the Woods

Vincze Dániel

Musicalszínészek a Minden gyermek lakjon jól jótékonysági gálaesten

József Kriszti

Rockopera készül Nero császárról

Volf Anna