Hírek, beszámolók

Tihanyi Szabadtéri Játékok 2012 – programajánló

Balatonfüred mellett a Tihanyi-félszigeten a színházbarátokat nyári szabadtéri színházi előadások várják. A szabadtéri színpad a csodálatos Belső-tó fölött magaslik.

2012. július 14 (szombat) 20.30
Esőember (Kulka János, Nagy Ervin, Kézdy György …)

Az Esőember a szeretetről szól. Pontosabban annak különböző formáiról, és a vele járó nehézségekről. Hőse tipikus „korunk gyermeke”, egy arrogáns és magabiztos yuppie, a vállalkozások bajnoka, aki a körülötte élőket csupán mozaikként illeszti az üzleti tervek és kitűzött célok közé. Mindezt még az sem tudja megváltoztatni, amikor rég nem látott apja meghal – sokkal inkább megrázza a tény, hogy nem ő az örökös. Ki lehet a titokzatos kedvezményezett? Némi nyomozás után fedezi fel, hogy egy intézetben él egy autista zseni, aki az ő testvérbátyja, és akinek a létezéséről sem volt fogalma sohasem – és ő örökölte a milliókat. Elkezdődik egy hosszú, valóságos és lelki utazás, amelynek során két külön világ csiszolódik egymáshoz, és a furcsa, magába zárt autista talán képes megnyitni öccse kérges szívét. 

2012. július 20. (péntek) 20.30
Nagy négyes (Molnár Piroska, Vári Éva, Szacsvay László, Benedek Miklós)
vígjáték

Ünnepelt operaénekesek voltak. Mára visszavonultak. Egy békés művészotthonban él a tenor, a basszus és az alt – amikor egy nap váratlanul beköltözik a szoprán is.
Teljessé vált az egykori legendás Nagy Négyes.
Minden szerep változatlan: a kamaszosan túlfűtött Rigoletto, a kacér Maddalena, az érzékeny Herceg, a kiszámíthatatlan Gilda. Sérelmek, vonzalmak mintha tegnap történtek volna, véd- és dacszövetségek mintha tegnap köttettek volna. És előttük a nagy feladat: egy Verdi-gála, hosszú évek után újra a közönség előtt. De olyan-e ma is a hangjuk, mint fénykorukban?
Egyáltalán: hol ér véget a magánember és hol kezdődik a művész?
Ronald Harwood (Az öltöztető, illetve A zongorista Oscar-díjas szerzője) színdarabjában az örökifjúságról és a művészet hatalmáról mesél iróniával, sok humorral.

2012. aug. 10. (péntek) 20.00
Álomlányok show
(Fehér Adrienn, Jónás Andrea) vendég: Feke Pál

Fehér Adrienn és Jónás Andrea egész (t)estét és lelkét betöltõ showmûsora. 
Ez egy kuriózum-elõadás, amely a szakma és a társadalom elé állít zenés görbe tükröt “énekesnõi szemszögból”, miközben nevetve sírva szórakozunk keresve az élet igazi értelmét: a hitben és gyermekeinkben.
Álmodozás Whitney Houston, Barbra Streisand, Stevie Wonder, Máté Péter, Cserháti Zsuzsa, az Apáca Show és a Dreamgirls címû filmek gospel és soul dalaival. 

2012. augusztus 25. (szombat) 20.00
SingSingSing 3.
musical show (Buch Tibor, Füredi Nikolett, Halas Adelaida, Keller János, Kőrösi Csaba, Módri Györgyi, Szomor György, Vastag Csaba, Vastag Tamás)

A SingSingSing a világ musicalirodalmának gyöngyszemeiből válogat, és nem hiányoznak belőle a magyar musicalek és rockoperák slágerei sem.

forrás: tihany.hu
 

Kapcsolódó tartalmak

Interjú Mahó Andreával

Kiss Brigitta

Mamma Mia! olvasópróba a Madách Színházban (2014.05.05.)

Buchmann-Horváth Emese

30 ezren látogatták a Karinthy Színházat a teátrum 33. évadában

Buchmann-Horváth Emese

Rómeó és Júlia 500. előadás

Liga Mihály

Lekerül az Altar Boyz

admin