Hírek, beszámolók

Tizenegyedik alkalommal is Broadway Fesztivál

A Budapesti Operettszínház 2013. szeptember 27-én és 28-án 11. alkalommal rendezi meg a Broadway Fesztivált. A hivatalos megnyitón a teátrum igazgatója, Kerényi Miklós Gábor köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, hogy reményei szerint a 2013-2014-es évad is ugyanolyan változatos és sikeres lesz, mint az előző. A tavalyi évad sikerei közül kiemelte a Viktóriát, a Marica Grófnőt, a Ghostot, valamint az Ördögölő Józsiást, és hangsúlyozta, hogy több, mint 570 előadást játszott a társulat Operettszínház, a Thália Színház, valamint az Átrium színpadán. A budapesti helyszínek mellett 13 belföldi külső helyszínen is tartottak előadásokat, de külföldi vendégszerepléseikkel is felhívták magukra a figyelmet – Németországban például 5000 nézőnek adhatták elő Kálmán Imre Csárdáskirálynőjét.

Az új évad premierei közül Kerényi Miklós Gábor A cirkuszhercegnőt, valamint az újszerű feldolgozásban színre kerülő A mosoly országát említette. Színpadra kerül majd a Rómeó és Júlia alkotójának újabb musicale, az Elfújta a szél, melyet az Operettszínház társulata már nagy sikerrel mutatott be a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A kőszínházi premierre az igazgató elmondása szerint egy csiszoltabb verzióval készülnek. A magyar szerzők által jegyzett Amerikai komédia premierének pedig az Átrium ad majd otthont.

Kerényi Miklós Gábor igazgatói pályázatáról is beszélt. Elmondta, hogy lelkiismeretes és pontos munkát adott be, ezért a menedzsmenttel együtt csalódott, amiért a héten a Fővárosi Közgyűlés a Vígszínházé mellett az Operettszínház igazgatói pályázatát is eredménytelennek minősítette.

Kapcsolódó tartalmak

Londonba tart a Priscilla musical

admin

Operett pályázat a Katona József Színházban

admin

Legendás utazás a Föld körül (Színházak éjszakája 2014, Budapesti Operettszínház)

Buchmann-Horváth Emese

ROZSDA LOVAG ÉS FRÁNYA FRIDA – CSALÁDI MUSICAL A KARINTHY SZÍNHÁZBAN

halasi.vivien

A legtöbbet játszott musicalek listája

admin