Hírek, beszámolók

Tizennégy előadás a nyíregyházi színház következő évadában

Tizennégy előadás, köztük három ősbemutató kapott helyet a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház 2013/14-es évadában; az ezekre szóló bérleteket hétfőn kezdték el árusítani a nyírségi megyeszékhelyen.

A nagyszínpadon Tamási Áron Énekes madár című zenés népi játékát tekintheti majd meg a közönség a Csík Zenekar közreműködésével, de műsorra tűzték Lengyel Menyhért Lenni vagy nem lenni című komédiáját, valamint William Shakespeare Coriolanus című tragédiáját is.

Az ősbemutatók egyike lesz a Vajda Katalin és Fábri Péter által jegyzett Anconai szerelmesek 2., valamint Török Sándor Valaki kopog című színdarabja. A Krúdy Kamarában Gabriel García Márquez Egy előre bejelentett gyilkosság krónikája című regénye nyomán Forgách András Azon a napon, amikor című darabját láthatja a közönség. A repertoáron ezeken kívül Friedrich Dürrenmatt János király, Lőrinczy Attila Balta a fejbe és Max Frisch Biedermann és a gyújtogatók című előadások szerepelnek.

A gyermekelőadások sorában Weöres Sándor Csalóka Péter zenés mesejátékát, valamint egy ősbemutató keretében Tomku Kinga és Kazár Pál Jonatán visszavág című “zenés vitaminbombáját” nézhetik majd meg a kisebbek. Az ovis bérlet idén három előadásra, az óz, a nagy varázsló, a Hattyúcskák tava és Tessék engem megmenteni! című mesejátékokra szól.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Szegény gazdagok – Sajtótájékoztató

Nagy Péter

A Csárdáskirálynő újra a Dóm téren

Rechtenwald Kristóf

Bridget Jones, Spice Girls és mormonok a West Enden az Olimpia évében

Volf Anna

Interjú Szabó P. Szilveszterrel az Özvegyek kapcsán

Sándor Petra

Újabb opera a Budapesti Operettszínház műsorán

Volf Anna