Hírek, beszámolók

Tízezer néző Baján

A Budapesti Operettszínház és a Baja Marketing Kft közös produkciójaként augusztusban három alkalommal láthatta a közönség Claude-Michel Schönberg zeneszerző, Richard Maltby Jr. és Alain Boublil szövegírók közös művét, a Miss Saigon című musicalt Baján.

A bajai Szentháromság téren felállított 1400 négyzetméteres színpadon megelevenedő musicalre több, mint tízezer néző volt kíváncsi. A gigantikus díszletek és tűzijáték mellett a színpadról felszálló helikopter is színesítette az amúgy is látványos előadást.

Az első előadást követően tartott beszédében a produkció rendezője, Kerényi Miklós Gábor elmondta, hogy nagyon jól érzik magukat Baján, és reméli, újabb zenés népszínházat sikerült felavatniuk a Duna parti városban, mert szerinte sok ilyenre van szükség az országban. Megköszönte mindenkinek a segítségét, akik hozzájárultak a produkció létrejöttéhez, majd Baja város polgármesterét, Zsigó Róbertet hívta a színpadra, aki szintén örömét fejezte ki az előadás létrejötte és sikeressége miatt.

 

Fotó: Pump Károly

Az eredetileg három napra tervezett előadássorozat egyébként nem ment zökkenőmentesen, de az előre nem látható nehézségek ellenére mégis sikerült mindhárom előadást rendben megtartani. A nagy meleg miatt a csütörtöki főpróbán a Kimet alakító színésznő, Dancs Annamari elájult, de szerencsére pár percnyi ápolás és pihenés után folytatni tudta a próbát, szombatra pedig, mire ismét színpadra kellett állnia, teljesen kipihente magát.
A darabban Thuy-t alakító Kerényi Miklós Máté beteg lett, így a három előadásból csak a péntekit tudta vállalni. Az Operettszínházban Máté váltójaként Thuy-t alakító Kiss Tivadar öt órás utazást követően ugrott be a helyére szombaton, az utolsó előadáson pedig az egész nap gyakorló Ambruzs Ádám alakította a szerepet.

A vasárnapi heves szél és viharjelentés miatt a szervezők jobbnak látták elhalasztani az előadást, és a hétfői esőnapon tartották meg. Szécsi Máté, a Baja Marketing Kft. művészeti vezetője elmondta, hogy a közönség és a művészek biztonsága érdekében jobbnak látták lemondani az előadást. A hatalmas díszletek és a helikopter felszállása balesetveszélyes lehet szélben és viharban. A döntés jónak bizonyult, vasárnap este az előadás tervezett kezdésével egy időben érkezett meg a viharos eső Bajára, ami hajnalig nem is állt el. Az időben és megfelelő módon történt tájékoztatásnak köszönhetően a nézőtér hétőn este ismét megtelt.

A produkció elbúcsúzott Bajától, a nézők viszont szeptembertől ismét láthatják az előadást a Budapesti Operettszínház falain belül. Ugyan nincs hatalmas színpad, és igazi helikopter, az előadás egy éve nagy sikerrel fut. Főbb szerepeket pedig a kőszínházban is Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt, Vágó Zsuszi, Dancs Annamari, Dolhai Attila, Feke Pál, Kerényi Miklós Máté, Bordás Barbara és Vágó Bernadett alakítják.

 

 

Sándor Petra
 

Kapcsolódó tartalmak

A Doctor Herz bemutatójának 25 éves jubileuma lesz Kecskeméten

Sándor Petra

Elfújta a szél – jelmezes összpróba a Dóm téren (2014.07.16)

Rechtenwald Kristóf

Húszéves az Elisabeth

Buchmann-Horváth Emese

Félúton a Fórum felé a Thália Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Földes Tamás játssza Pécsen Valkay tanár urat

admin