Hírek, beszámolók

Több mint kert – hivatalosan is megnyílik a Múzeumkert Garden & Lounge

2013. augusztus 23-án Kerényi Miklós Máté és a Budapest Folk Jazz Band koncertjével nyitja meg hivatalosan kapuit a Múzeumkert Garden & Lounge.

A Magyar Nemzeti Múzeum kertjében, egyedülálló környezetben igényes, értéket közvetítő szórakoztató és kulturális programokkal várják napközben a családokat és fiatalokat, esténként pedig a jazz, a swing és a magyar könnyűzenei élet meghatározó szereplői lépnek fel. A zenei programok mellett különböző témák köré szerveződő fesztiválok, felolvasóestek, kertmozi és gasztronómiai különlegességek is csalogatják a látogatókat.

A helyszín hangulatát a Múzeumkert történelmi jellege és kreatív, fiatal alkotók egyedi tervezésű installációi teszik különlegessé, illetve a vendégek ízelítőt kapnak a Magyar Nemzeti Múzeumban megtekinthető kiállításokból is.

2012. augusztus 23-án este a megnyitó ünnepségen 19.00 órakor részt vesz Halász János kulturális államtitkár, Csorba László a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és Kocsis Máté Józsefváros polgármestere. A kertet a kulturális államtitkár nyitja meg.

A hivatalos program után a Budapesti Operettszínház művésze, Kerényi Miklós Máté és Budapest Folk Jazz Band ad különleges koncertet. A zenekar és a színész jól ismert operett és magyar dalok jazz, swing hangszerelésű verzióit adja elő. A formáció az idei Színházak Éjszakáján debütált nagy sikerrel, 67-es út átdolgozásukat pedig már játssza az MR2 – Petőfi Rádió.

A kertbe és a koncertre a belépés ingyenes.

Kapcsolódó tartalmak

A muzsika hangja – Miskolc

Nagy Péter

Hamarosan Cigányszerelem premier a Budapesti Operettszínházban

Utasi Nikolett

Magyar musical debütál ma este

admin

Vámpírok Bálja meghallgatások Belgiumban

admin

My fair Lady a Centrál Színházban

halasi.vivien