Hírek, beszámolók

Tollasbál a Fészekben

Három művésznő, számtalan műfaj és egy örök téma: dalban és versben mesél a szerelemről Kékkovács Mara, Lakatos Diána és Somlai Valéria.

2015. március 30-án a Fészek Művészklub Kellér-szalonjában debütál Kékkovács Mara színművész, Lakatos Diána operaénekes és Somlai Valéria zongoraművész közös estje, Tollasbál, avagy szerelemről sokszemközt címmel.

„Vali és az én lányom, illetve Dia keresztlánya osztálytársnők és barátnők. Eredetileg így találkoztunk mi hárman, a Tollasbál ötlete pedig egy zsúr alkalmával pattant ki a fejünkből.” – mesélte megkeresésünkre Kékkovács Mara, az Operettszínház művésznője. „Az est már a februári elő-bemutató óta is sokat alakult, és szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna a jövőben. Szerepel a terveinkben egy kisebb „turné”, illetve szeretnénk gimnáziumi osztályoknak egyfajta rendhagyó irodalom-, és énekóra keretében bemutatni a szerelmi költészet és zeneirodalom sokszínűségét.”

Az egyfelvonásos műsor a zene- és világirodalom legszebb szerelmes dalai, áriái, versei segítségével invitálja kalandozásra a közönséget a szerelem világába, számtalan műfaj nyelvén közelítve meg a témát. A nézők igazi összművészeti estre számíthatnak, hiszen a műsort vetítésekkel festik alá. További érdekesség, hogy Szabó Lőrinc, Szép Ernő, Goethe és Ady Endre versei mellett elhangzik majd egy olyan költemény is, ami kifejezetten ebből az alkalomból született Tóthárpád Ferenc tollából. 

Jegyek kaphatók a Belvárosi Színház szervezésén (1075 Bp., Dohány u. 1/a., 266 7130), a www.jegy.hu-n, valamint a Fészek Művészklubban, 1500 forintos áron.

Kapcsolódó tartalmak

Egyházi Géza koncert helyett extra Vámpírok bálja előadás

admin

L'élek – Interjú Posta Victorral

Buchmann-Horváth Emese

David Bowie musicalsikere New Yorkban

Volf Anna

Lényegre vetkőztetve – Mrozek: Strip-tease

Mezőfi Orsolya

Szabadkai társulat a József Attila Színházban

Krista Adrienn