Hírek, beszámolók

Új beállók a Budapesti Operettszínház legendás előadásaiban

Szeptember vége és október eleje igen sűrűre sikeredett az Operettszínház ifjú tehetségeinek. A Mozart!-ban sikerrel debütáló fiatal színészek után az új generáció hat további tagja is legendás szerepekben mutathatta és mutathatja meg magát az elkövetkezendő hetekben.

Barkóczi Sándor a több mint tíz éve sikeresen futó Rómeó és Júlia Mercutiojaként bizonyíthat. „Megmondom őszintén, nagyon nehéz, de nagyon szép próbaidőszakon vagyok túl” – meséli. „Számos olyan jellemvonása van a figurának, ami tőlem távol áll. Ő vezéregyéniség, míg én inkább visszahúzódó vagyok, és a szerep megköveteli a ”táncoslábúságot” is, nos, ez utóbbi biztos nem én vagyok” – neveti el magát. „Mindezek ellenére – vagy talán éppen ezért – nagyon szeretem Mercutiót, és azt érzem, össze is barátkoztunk. Most, hogy játszom ebben a legendás előadásban, értettem meg a darab igazi sikerét. Varázslatos, történet, gyönyörű zene, tehetséges játszótársak, olyan legendás színészek, mint Kalocsai Zsuzsa, Nádasi Veronika és Szabó P. Szilveszter és fantasztikus rendezés. Remélem sokáig lesz szerencsénk egymáshoz.”

Kisfaludy Zsófi a Régi nyár Zsuzsijaként új műfajjal ismerkedhet, operettben most énekel először. „A Régi nyár „Zsuzsikája” közel áll hozzám, sokban hasonlítunk a karakterrel. Ő egy kedves, de önfejű és dacos lány, aki a színésznő mamája mellett szintén színésznő akar lenni, és közben, mint minden fiatal lány – szerelemre vágyik. Új műfajban kell megmutatnom magam, ez az első operettem. Tulajdonképpen én vagyok a szubrett, aki énekel és táncol, ami örömteli feladat számomra. Ráadásul a Raktárszínház intimitása, a nézők közelsége is újdonság, mivel itt máshogy kell játszani, mint egy nagyszínpadon.”

Angler Balázs nem csupán Verona hercegként tanult meg új szerepet, hanem az Ördögölő Józsiás vidám Villikójaként is színpadra áll október 4-én. „Nagyon örültem ennek a lehetőségnek. A bemutató óta irigyeltem kicsit a kollégákat, akik részesei lehettek. Irigyeltem őket már csak azért is, mert Vári Bertalan fantasztikus néptánc koreográfiáit táncolhatják, mely műfaj gyerekkorom óta nagyon közel áll a szívemhez. Egy három órás vonatút alatt olvastam el Tamási Áron eredeti művét, és bár nem szoktam szégyellni, ha elérzékenyülök, azért a szívszorító monológokat olvasva örültem, hogy nem ült más a fülkében. Nos, ezek a pillanatok még elsöprőbben teljesednek ki a színpadon Tolcsvay László lélekemelő dallamaival. Elcsépeltnek tűnik az igaz barátság és a szeretet fontosságának hangsúlyozása, de a darab olyan erősen hordozza ezt az üzenetet, hogy ennek köszönhetően sok kollégámmal kerültem sokkal közelebbi viszonyba a való életben is. A közönségnek és a színészeknek egyaránt jó hír, hogy Somogyi Szilárd rendezése nem nélkülözi sem a humort, sem a szívszorító pillanatokat. Magában az előadásban is többször elhangzik, hogy egy mesét látunk, és én hiszem, hogy csak rajtunk múlik, hogy ezeket a mesés pillanatokat megéljük-e a hétköznapokban is.”– vélekedett a darabról Balázs.

Fotó: Éder Vera

Gömöri András Máté az Oszi boszi zenés mese show-jában a Királyfi szerepét ölti magára. „Kinek ne lenne vágya királyfit játszani?” – kezdi mosolyogva. „A sok Disney és animációs film azt gondolom, minden kisfiúból előhozza, hogy egyszer szeretne hős, koronás herceg lenni. Van, aki ezért vágyik színpadra, a játék miatt. Az elmúlt két évben annyi álmom vált valóra, hogy beállni ebbe a darabba is, igazi ajándék. Oszvald Marikával játszani kitüntetés, Peller Károlytól elleshetek egy csomó szakmai fogást, Vágó Zsuzsi partnerének lenni pedig igazi öröm. A Királyfi szerepében egyszerre lehetek kisfiú és felnőtt, és ami nagyon fontos, keresem és – nem utolsó sorban – meg is találom az igaz szerelmemet a darab végére.”

Jenes Kitti németországi premierjei után Magyarországon is debütál A Szépség és a Szörnyeteg női címszerepében. „Belle-t énekelni magyarul nagyon nagy vágyam volt. Úgy gondolom más lesz a közönség rezgése itt, az Operettszínház színpadán állva, és mindig csodálatos, ha az ember az anyanyelvén énekelhet. Az egyik kedvencem ez a karakter, mert igazi összetett jellem és a mese is az egyik legszebb, amit ismerek. Számomra arról szól, hogy ne külsőségek alapján ítéljük meg az embereket és egymást, hanem figyeljünk az első pillanatban még rejtőző belső értékekre is.” – mondta Kitti.

Szentmártoni Normann magyar közönség előtt Gastonként debütál a Disney klasszikusban. “Sok ezer ember előtt volt már lehetőségem külföldön megformálni egy olyan karaktert, amit itthon még nem volt alkalmam megmutatni. Egész más érzés lesz a hazai közönség előtt részt venni ebben a varázslatos előadásban, hiszen a saját anyanyelvünkön könnyebben tudunk kapcsolatot teremteni a nézőkkel és a játék is sokkal felszabadultabb, ha nincsenek nyelvi akadályok.” – fejtette ki Normann.

Az elkövetkezendő hetekben Simon Pannára, Laki Péterre és Veréb Tamásra is hasonló kihívások várnak olyan legendás előadásokban, mint a Marica grófnő vagy a Miss Saigon.

Forrás: Budapesti Operettszínház

Kapcsolódó tartalmak

Broadway Fesztivál 2013 Program

Sándor Petra

SZERELMES SHAKESPEARE A MADÁCH SZÍNHÁZBAN

Buchmann-Horváth Emese

Mamma Mia! hamarosan dvd-n

admin

Millió dolláros kvartett a Broadway-n

admin

Musical is lesz a POSZT idei versenyprogramjában

Sándor Petra