Interjúk

Új beállók a Rómeó és Júliában – Interjú Kapócs Zsókával

Az 500. születésnapjához közelítő Rómeó és Júlia új Montaguenéjével beszélgettünk debütálását követően.

Ez életed első musical szerepe. Milyen érzés volt rögtön ezzel a darabbal kezdeni?

Kemény dió, nagyon nagy feladat volt. De a premieren már túl vagyok, és holnap jön a következő előadás, most már arra kell koncentrálni.

Mi volt számodra a legnagyobb kihívás ebben a feladatban?

Nem maga a szerep volt a kihívás, hanem az, hogy kontra alt fekvésű a hangom, és bizony Montaguené szólamában keményen a magas C-t kell kiénekelni. A másik pedig, hogy ebben a produkcióban minden olyan nagy: a díszletek, a jelmezek, a smink, a hatalmas nézőtér… Ennek megfelelően mindent nagyban kell csinálni. Az önálló estjeim folytán kis kamaraszínpadokhoz vagyok szokva, ahol konkrétan belebeszélhetek az emberek arcába, ami egy teljesen más műfaj. Itt fel kell mindent nagyítani, és nincs idő, fel kell venni a ritmust. De ebben a kollégák a segítségemre voltak. Nagyon jó a csapat.

Kivel élvezted leginkább a közös munkát?

Nehéz kiemelni egy nevet, mert tényleg mindenkire számíthattam, akivel bármilyen kapcsolatom volt. De ha mégis kell mondanom valakit, akkor Janza Kata. Fantasztikus volt vele dolgozni. Mikor csak a szemeinkkel kommunikáltunk, akkor is annyira éreztem, hogy velem van.

Ez a musical műfajba tett első lépésed, de nem az utolsó. Van esetleg álomszereped?

Ez egy új élet kezdete, egy új világ nyílt meg számomra. Természetesen nem ez volt a végcél, amit ma este láttak a kedves nézők. Ami az álomszerepet illeti, Anna Petrovna, igaz az próza. Musical téren még nem gondolkoztam el ezen a kérdésen. Úgy érzem, hogy ez most így, ahogy van, jó.

Horváth Emese

Kapcsolódó tartalmak

Nemzetközi gyűjtemény Sigmund Romberg emlékére Nagykanizsán

Volf Anna

Marica grófnő

Stern Ágnes

Interjú Horváth Zitával

Buchmann-Horváth Emese

Zac Efron az új londoni József?

admin

Megkezdődtek a Marie Antoinette próbái a Budapesti Operettszínházban

Buchmann-Horváth Emese