Hírek, beszámolók

Új díszlettel mutatják be a Jekyll és Hyde című musicalt Szegeden

Új köntöst kapott a Jekyll és Hyde című produkció; a mintegy száz előadást megért musical látványkoncepciójában az emóciók nagyobb hangsúlyt kapnak – mondta el a Szegedi Szabadtéri Játékok első produkciójához kapcsolódó utcai plakátkiállítás keddi megnyitóján a díszlettervező.

Kentaur elmondta: a rendező-főszereplőnek, Molnár Lászlónak az volt a kívánsága, hogy egy modern szellemiségű díszlet szülessen, olyan, ami a lehető legjobban visszaadja a musical egyik legfontosabb elemét, az érzelmeket. A díszlet így megpróbálja érzékeltetni azt a vívódást, azt a kettős érzést, amit a szereplő kettős énjének bemutatása jelent. “Ez nem egy klasszikus, ábrázoló díszlet lesz, hanem egy nagyon innovatív, modern előadás, ami mindemellett nagyon látványos” – fogalmazott a díszlettervező. Mint elmondta, komoly kihívás volt, hogy az apró rezdüléseket is lényegessé tevő színészi játékot nagyban, szinte kisugározva a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán láttatni tudják. A díszlettervező reméli, hogy a különleges vetítés- és világítástechnikákkal sikerül a darab által sugallt energiát és érzelmet közvetíteni a közönségnek. 

Egy nagyon látványos, nagyon szép és érzelmes produkció születik, ami olyan intenzív látványt nyújt majd, melyhez foghatót még nem láttak a szegedi nézők – tette hozzá Kentaur.
A Klauzál téren kialakított street tárlat a musical látványvilágát mutatja be, érzékeltetve a londoni temető sejtelmesen szürke hangulatát vagy azt, hogyan borul majd virtuálisan lángba a színpad.
Az előadás makettjeit bemutató plakátkiállítás két hónapig látható a szegedi belváros szívében. A Győri Nemzeti Színházzal közösen színpadra állított produkció július 6-án nyitja az idei Dóm téri programsorozatot, majd 7-én és 8-án is színre kerül.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Mediterrán varázslattal nyit a Szegedi Szabadtéri

Sándor Petra

Bereményi Géza lesz a Thália és a Mikroszkóp igazgatója (frissítve)

Potyó Krisztián

Egy nyári éj mosolya

Molnár Róbert

A Notre Dame-i toronyőr rendhagyó sajtótájékoztató az Operettszínházban

Sándor Petra

Bereczki Zoltán nagyszabású koncerttel zárta az évet

admin