Hírek, beszámolók

Új ExperiDance produkció Omega slágerekkel

A Kossuth-díjas Omega és az ExperiDance Production közös előadásában Szomor György, Fésűs Nelly, Koós Réka, Gergely Róbert, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter, Simon Panna Boglárka és Békefi Viktória játsszák a főszerepeket.

Pozsgai Zsolt író és rendező a tánctársulat és az Omega számára készítette a művet. A Gyöngyhajú lány balladájában – amelynek címe Presser Gábortól származik – a nyolc musicalszínész mellett az ExperiDance 24 táncosa és egy négyfős zenekar lép színpadra.

A musical egy nyári szerelmi kalandot mesél el és olyan legendás Omega-slágerek hangzanak el benne, mint a Trombitás Frédi, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék, a Fekete pillangó és a Gyöngyhajú lány.
A történet szerint Kriszta, túl a 18. születésnapján és az első nagy szakításon a balatoni éjszakába veti magát. Pénze és célja sincs, egy különös pártfogója azonban akad: a magát Trombitás Frédinek nevező férfi, aki a Balaton csodáját ígéri a lánynak. Kriszta a gyermekkor és a nővé válás határán bolyongva inkább egyedül akar maradni, de a férfit körüllengő mágiának nem tud ellenállni. Eközben az aggódó szülők két botcsinálta biztonsági őr kíséretében lányuk keresésére indulnak, de széthullóban levő házasságuk miatt nehéz az összefogás. Ám az új nappal együtt talán a szerelemnek és a szerelmeseknek is felvirrad.

A produkció március 12-én egy, március 13-án két előadással mutatkozik be a RaM Colosseumban, ezt követően áprilisban és májusban is láthatja a budapesti közönség. Március 19-én az Audi Aréna Győr színpadán, április 30-án a Miskolci Jégcsarnokban lesz megtekinthető az előadás.

forrás: MTI, experidance.hu

Kapcsolódó tartalmak

Nicole Scherzinger is játszik a Dirty Dancing új televíziós feldolgozásában

halasi.vivien

A szépek ideje – Interjú Für Anikóval

Buchmann-Horváth Emese

Broadway Szilveszter a Magyar Televízióban

admin

Kész A púpos című új magyar musical szereposztása

Sándor Petra

Ausztriában lép fel Kamarás Máté

Mezőfi Orsolya