Hírek, beszámolók

Új pályázatot írhatnak ki a Vígszínház vezetésére

Új pályázatot írhat ki a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön a Vígszínház vezetői posztjára, azonban csak másfél éves időtartamra. Az színházat jelenleg is vezető Eszenyi Enikő az új feltételek mellett is pályázik.

Eszenyi Enikő megbízatása 2014. január 31-én jár le. A vezetői posztra július végén írták ki az első pályázatot, amelyet szeptember végén eredménytelenné nyilvánított a Fővárosi Közgyűlés.
Az álláshelyre kiírt korábbi pályázaton a jelenlegi igazgató, Eszenyi Enikő mellett Balázs Péter, a szolnoki Szigligeti Színház vezetője indult. Csomós Miklós főpolgármester-helyettes azért kérte szeptemberben a közgyűléstől a pályázat eredménytelenné nyilvánítását, mert egyik pályázó sem érte el a szakmai bizottsági tagok többségének igen szavazatát, mindketten három-három igen szavazatot kaptak. Az eredménytelenné nyilvánítás után mindkét aspiráns úgy nyilatkozott, hogy újra pályázik a posztra.
Az MTI megkereste az ügyben a Főpolgármesteri Hivatalt, ahol nem indokolták, miért másfél évre szólna az új kiírás.

Eszenyi Enikő az új feltételek mellett is pályázik a posztra. Az MTI-nek hétfőn azt mondta: “Soha nem fordult meg a fejemben, hogy ne folytassam ezt a munkát, melyet a Vígszínház közönsége egész működésem alatt nagy rokonszenvvel fogadott. Az elért eredményeinkért rendkívül hálás vagyok a Vígszínház kiváló társulatának”.
Balázs Péter arra a kérdésre, hogy beadja-e újra a pályázatát az MTI-nek úgy válaszolt: “Majd ha eljön az idő, akkor kiderül”.

A pályázat feltételei között van évente legalább 300 előadás megtartása, saját társulattal legalább évi két bemutató létrehozása. A megtartott előadások legalább 75 százalékának a színház saját produkciójának kell lennie, és – valamennyi játszóhelyet figyelembe véve – átlagosan legalább 70 százalékos látogatottsággal kell működnie.
Az ügyvezetői munkakört 2014. február 1-jétől 2015. június 30-ig töltheti be a nyertes.
Az előterjesztésben szerepel az is, hogy amennyiben a pályázati eljárás 2014. január 31. napjáig nem zárul le, 2014. február 1-jétől az új ügyvezetővel történő jogviszony létesítéséig a jelenlegi ügyvezetőt, Eszenyi Enikőt bízzák meg az ügyvezetői feladatok ellátásával.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Gladiátor – giga musical premier a Papp László Sportarénában

Czitrovszky Balázs

Shrek a Musical sajtótájékoztató a Játékszínben

Buchmann-Horváth Emese

A Vörös Pimpernel – főpróba

Nagy Péter

A nyomorultak című musical a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

Kiss Brigitta

Készül A Holnemvoltbolt mesemusical

Buchmann-Horváth Emese