Hírek, beszámolók

Új pályázatot írnak ki az Operettszínház élére

Új pályázatot ír ki a Fővárosi Közgyűlés a Budapesti Operettszínház igazgatói posztjára, az előterjesztésről csütörtökön szavazott a testület.

Az előterjesztést 19 igen, 9 nem és egy tartózkodással fogadta el a Fővárosi Közgyűlés.
A korábbi – öt évre szóló – pályázatot szeptember 26-án zárt ülésén eredménytelennek nyilvánította a közgyűlés, ezért volt szükség új kiírásra. A dokumentum szerint a leendő igazgató megbízatása 17 hónapra, 2015. június végéig szól. Arról, hogy a leendő igazgató munkaviszonyát miért 17 hónapban határozták meg, nem hangzott el indoklás az ülésen.
A Budapesti Operettszínház jelenlegi főigazgatójának, Kerényi Miklós Gábornak a vezetői megbízatása 2014. január 31-én jár le. A Fővárosi Közgyűlés elé került anyagban az áll, hogy amennyiben a pályázati eljárás 2014. január 31-ig nem zárul le, 2014. február 1-jétől az új vezetővel történő jogviszony létesítéséig a jelenlegi főigazgatót, Kerényi Miklós Gábort bízzák meg a vezetői feladatok ellátásával.
Kerényi Miklós Gábor az MTI-nek korábban úgy fogalmazott: “Botorság lenne nem pályáznom erre a 17 hónapra, és nem óhajtani e munka folytatását, hiszen a színháznak működnie kell”.
A Budapesti Operettszínház vezetésére korábban Kerényi Miklós Gábor mellett Nagy Viktor rendező, Bozsó József színész, kulturális menedzser és Tokody Ilona operaénekes pályázott. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

A Sírhant művek sztárja a Broadway legjobban várt musical-felújításában

Volf Anna

Retró ruhadarab a Karinthy Színházban

Buchmann-Horváth Emese

A nyomorultak – Interjú Koós Rékával

Buchmann-Horváth Emese

Egerben járt a Zrínyi 1566 produkció

admin

Musicalkoncert a Visegrádi Négyek Fesztivál és Színházi Találkozó programjában

Volf Anna