Hírek, beszámolók

Újabb kulturális helyszínnel bővült a Palotanegyed

A Magyar Nemzeti Múzeum bővítette kulturális tárházát; 2013. augusztus 23-án ünnepélyes keretek között megnyitották a Múzeumkert Garden and Lounge névre keresztelt kertrészt, melyet a jövőben minden évszakban ki szeretnének használni.

Maga a Múzeumkert a Nemzeti Múzeum melletti területen helyezkedik el, amit eddig csak parkolásra, olykor-olykor fesztiválokra és koncertekre használtak ki. A Múzeumok Majálisa volt az egyik olyan inspiráló tényező, melynek köszönhetően a múzeum és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium segítségével egy állandó kulturális helyszínt alakítottak ki.

A megnyitón beszédet tartott Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója. Véleménye szerint a helyszínre való igény már régebben is megvolt, hiszen számos fesztivált, komoly- és könnyűzenei koncertet szerveztek már meg. Viszont nem csak zenei élmény nyújtására lenne alkalmas a Múzeumkert, mivel úgy tervezik, hogy kiállításokkal is bővítenék a kert funkcióját. Mindezek mellett számos fiatal tehetséget szeretnének megismertetni a művészetek szerelmeseivel.

Halász János, kulturális államtitkár a megnyitón hangsúlyozta, hogy ebben a történelmi hangulatú kertben dinamikus kezdeményezésnek bizonyul egy újabb kulturális helyszín kialakítása, mivel a hagyományok és a megújulás hozzájárul a magyar kulturális élet fejlődéséhez. Kifejtette továbbá, hogy a korábban ki nem használt terület „okosabb” felhasználása nagyon kecsegtetőnek tűnik, és reméli, hogy a jövő évi Múzeumok Majálisának már a Múzeumkert ad otthont.

A rendezvényen Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere is részt vett.

Este fél 9-től a Budapesti Operettszínház művésze, Kerényi Miklós Máté és a Budapest Folk Jazz Band „fúziójában” halhattak a nézők feldolgozásokat a magyar zenék tárházának gyöngyszemeiből, a népzenétől kezdve az operetten át egészen a könnyűzenéig. Az eseményről készült galériánkat itt tekintheted meg.

Kapcsolódó tartalmak

Rövidhírek, 2014. augusztus

Volf Anna

Új igazgató a veszprémi Petőfi Színház élén

admin

CD ajánló: Feke Pál – Musical Live 1.

Stern Ágnes

Ez történt idén – visszatekintés a 2009-2010-es magyar színházi évadra

admin

Exkluzív Wicked előadás a Broadway-n!

admin