Hírek, beszámolók

Újabb nagyszabású produkciók a soproni MKB Musical Arénában

Az MKB Musical Aréna a Budapesti Operettszínházzal együttműködve idén három bemutatót tervez, szabadtéri produkció azonban nem lesz. Az előadásokkal újabb rekordokat szeretnének megdönteni.

– Kulturális szerepvállalásunk a város életében öt éve kezdődött. Eddigi történetünk megkoronázása volt a 2011-es év, amikor több szuperprodukciót is bemutattunk. A csarnokot elsősorban sportcélokra kaptuk az üzemeltetőtől, de rendkívül boldog vagyok, hogy önerőből és szponzori támogatásokkal sikerült színházi előadásoknak is helyet adnunk – mondta el érdeklődésünkre Török Zoltán, az MKB Musical Aréna vezetője. 

Tavaly a kultmusicalnek számító West Side Storynak, az új életre kelt Miss Saigonnak és az Abigél magyar musicalnek is tapsolhatott a közönség. Török Zoltán hozzátette, húszezer néző látta az előadásokat. 

– A Miss Saigon tovább él és más városban is bemutatjuk, a darabnak jogtulajdonosai vagyunk. Együttműködésünk a Budapesti Operettszínházzal idén is folytatódik, új szabadtéri produkcióban azonban nem gondolkodunk. 

Az Arénában három bemutatót tervezünk áprilisban, októberben és decemberben. Az előadásokkal újabb rekordokat szeretnénk megdönteni, alkalmanként hatezres nézőszám elérése a cél. Egy nagyoperettet is színpadra állítanánk, ám konkrétumokról még nem beszélhetek – zárta az igazgató. 

Legközelebb, február 25-én Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra Hollywoodi Duettek című koncertjét élvezheti a közönség az Arénában. Talán nem véletlen, hogy a páros Sopronban is fellép: meg nem erősített információink szerint visszatérnek a városba. Úgy tudjuk, a Rebecca, az Operettszínház jelenlegi legsikeresebb darabjának főszereplőiként láthatjuk majd őket.

Forrás: nyugatmagyar.hu

Kapcsolódó tartalmak

La Mancha lovagja a Magyar Színházban – vastaps kétszázadszor is

admin

Zsúfolt évad elé néz az Operettszínház

Buchmann-Horváth Emese

Utcabállal indítja az évadot a József Attila Színház

Volf Anna

Szerelmi thriller a soproni MKB Musical Arénában!

Krista Adrienn

A muzsika hangja – Miskolc

Nagy Péter