Hírek, beszámolók

Újabb zenés darab Kaposváron

A régi nyár szeptemberi és a Pán Péter októberi premierje után hamarosan újabb zenés darabbal jelentkezik a kaposvári Csiky Gergely Színház. A Kéz című bítzenés darab premierjére december 9-én kerül sor. Háy János saját novelláskötete, „A bogyósgyümölcskertész fia” alapján írta a színdarab szövegét, ami megihlette Lovasi Andrást és a Kiscsillag zenekart. A zenét és a szöveget pedig Göttinger Pál rendezi életérzéssé.

“Olyanná, ami üt és simogat – akár egy kéz.” – olvashatjuk a sajtóközleményben. “A kéz gitározásra való: lefogjuk a húrokat, belevágunk egy dalba, és miénk a világ. A kéz bűvös erejű: zenekart szervez körénk, hogy aztán a lányok sorban elájuljanak a koncertünkön. A kéz minden idők legjobb gitárosává tehet. A kéz tesz valódi zenésszé. A kéz, ha használják, bedagad és bőrkeményedéses lesz.

Aztán van az a kéz, amelyik a földet műveli. A kéz, aminek köszönhetően Pestre megyünk iskolába, nyaralni a Balatonra. A kéz Apa keze. A kéz, amely a bokrokat ülteti, a permetezőt kezeli, a termést szüreteli. A kéz, ha használják, bedagad és bőrkeményedéses lesz.

Aztán van olyan kéz is, ami üt – és ami ily módon bedagad és bőrkeményedéses lesz.

És annak a lánynak is van keze, akinek gitározni szeretnénk. Azt a kezet kellene megfogni. Kínkeserves feladat: csak mintegy véletlenül, épp hogy megérintve, akaratlanul és nem, dehogyis közeledési szándékkal… A kéz hagyja-e, hogy belesimuljon egy másik kéz?”

A premierről természetesen hírt adunk majd.

Kapcsolódó tartalmak

Hamarosan jubilál a Vámpírok bálja

Buchmann-Horváth Emese

Magyar vonatkozású színházi siker New Yorkban

Buchmann-Horváth Emese

Újabb táncos musical Londonban

admin

Mozart és a masszőr – Betiltott darab bemutatója a Városmajorban

Buchmann-Horváth Emese

Broadway fesztivál 2014. – 1. nap (Operettszínház, 2014. szeptember 19.)

Czibulka Stella