Hírek, beszámolók

Ünnepelték az ExperiDance új darabját a győri táncfesztiválon

Nagy sikert aratott az ExperiDance Leonardo da Vinciről szóló darabja a XI. Magyar Táncfesztiválon Győrben. A produkció először mutatkozott be Budapesten kívül, és nem csak a közönség, de a táncszakma- és a sajtó képviselői is méltatták a darabot.

Vasárnap ért véget a XI. Magyar Táncfesztivál Győrben, amely 1998 óta a fővárosban zajló Budapest Táncfesztivál mellett a hazai táncművészet legnagyobb seregszemléje, felvonultatva az elmúlt egy év legjelentősebb alkotásait, figyelemre méltó újításait. Az idén június 15 és 21 között megrendezett előadássorozaton nem csak a táncrajongók, de a hazai táncélet legnagyobb művészei és szakemberei is a közönség soraiban ültek. A szereplés előválogatáshoz kötött, a 2015-ös találkozóra 60 produkció jelentkezett, ebből azonban csak 24 előadás került be a programfüzetbe.

Az ExperiDance Tánctársulat 2015-ös premier darabját, az Én, Leonardo – A fény születését mutatta be a nagyszínpadon, teltház előtt. A táncjátékban Leonardo da Vinci visszatekint saját életútjára és összeütközésbe keveredik fiatalkori önmagával. A mester vívódása közben a nézők betekintést nyernek a világ legnagyobb polihisztorának elméjébe, és a Leonardo életút kevésbé ismert epizódjaiba. Az előadásra pillanatok alatt elfogytak a jegyek és a közönség a jelek szerint nem bánta meg döntését, hiszen többszöri visszatapsolással ünnepelte a darabot.

A győri előadás valódi különlegfesség volt, mivel az idén április 17-én bemutatott Én, Leonardót először játszották Budapesten és a RaM Colosseumon kívül. Az új helyszín igazi technikai bravúrt igényelt: a látványos színpadi megoldásokat – például az öt repülő drónt és Leonardo festményeinek nagyméretű reprodukcióit – nem egyszerű egy új játszóhelyhez igazítani. Az előadás sikere bebizonyította, hogy a táncjátéknak a RaM Colosseum falain kívül is helye van.

A győri közönség zseniális” – mondta az előadás után Vona Tibor, az ExperiDance társulatának ügyvezető igazgatója. – „Mindig nagyon-nagy örömmel jövünk Győrbe! Valódi megtiszteltetés és egyben hálás feladat az itteni nézőknek játszani.”

Forrás: ExperiDance

Kapcsolódó tartalmak

Interjú Molnár Lászlóval

Stern Ágnes

Idén is megrendezésre kerül a Bajai Musical Tábor

Vincze Dániel

Jézus Krisztus Szupersztár és meglepetés sztárvendégek a Margitszigeten

Buchmann-Horváth Emese

A Budapesti Operettszínházé A Szépség és a Szörnyeteg játszási joga

Volf Anna

A leggonoszabb musicalszereplő

admin