Hírek, beszámolók

Júniustól ismét Budapesten báloznak a Vámpírok!

2009. január 11-én, 106 előadással zárta második téli szériáját a Vámpírok bálja, a PS Produkció immár nemzetközileg is elismert musicalje. A musical magyarországi rajongói klubja 1700 regisztrált tagot számol a világ minden részéről. Egyházi Géza a musical főszereplője ismét felölti a titokzatos Krolock gróf jelmezét, hogy elvarázsolja közönségét.
 
Vámpírok bálja

A januári előadások sok meglepetéssel szolgáltak a nézőknek: ismét hazai színpadon üdvözölhettük Kecskés Tímea színésznőt, Magda szerepében, Baranya Dávid és Rákász Dániel szólótáncosokat, akik a németországi Oberhausenben színpadra állított Tanz der Vampire csapatát erősítik 2008 őszétől.

 
Csatlakozott a magyar előadáshoz Kamarás Máté, aki már az 1997-es bécsi ősbemutatón is játszott, 2009 januárjában a budapesti változatban is eljátszhatta Herbert szerepét.
 
Január 9-én elérkezett a produkció a 100. előadásához. A jeles alkalomból a rajongók együtt ünnepelhettek a produkció énekesivel, táncosaival, alkotóival, valamint a magyar média és közélet jeles szereplőivel.
 
A magyar Vámpírok bálja előadást adaptálják Belgium két városában, Atwerpenben és Gentben Kentaur által tervezett díszlettel, jelmezekkel, s több magyar közreműködővel.
 
A PS Produkció büszke társulata tagjainak külföldi sikereire. Rákász Dániel a budapesti Vámpírok bálja és az oberhauseni Tanz der Vampire előadások szólótáncosa áprilistól Berlinben a Dirty Dancing című film musicalváltozatának táncos főszerepét is megkapta.
A téli álmukból ébredő vámpírok társulatához június 5-től új tehetséges énekesek és táncosok csatlakoznak, de hazajön Oberhausenből Héger Tibor is, akit Alfredként ismert meg a hazai közönség.
 
Az egyedülálló minőséget és sikert neves nemzetközi alkotógárda garantálja, amely májusban ismét Budapestre érkezik, hogy a felújító próbák keretében készítse fel a művészeket a fergeteges nyári báli szezonra.
Cornelius Baltus rendező, Dennis Callahan koreográfus, Simon Edit producer, Póka Balázs művészeti vezető és Köteles Géza karmester vezetésével megtartott márciusi vérfrissítő szereplőválogatásra 497 fő jelentkezett, közülük 347 fő kapott lehetőséget a nemzetközi kreatív team előtti bemutatkozásra, akik a 87 táncos és 260 énekes közül választották ki azokat a szerencséseket, akik június 5-től boldogan csatlakoznak a Vámpírok bálja sikeres csapatához.

A Vámpírok bálja nyári előadásainak szereposztása a következő:

Krolock gróf:

Egyházi Géza, Bot Gábor, Merán Bálint

Sarah:

Andrádi Zsanett, Kovács Nikolett, Foki Veronika

Alfred:

Sánta László,  Héger Tibor, Mihálka György, Pásztor Ádám

Professzor:

Jegercsik Csaba, Sándor Dávid

Chagal:

Pavletits Béla, Bot Gábor

Magda:

Kecskés Tímea, Sári Éva, Debreczeni Márta

Herbert:

Pirgel Dávid, Posta Victor, Kamarás Máté

Rebecca:

Csóka-Vasass Kinga, Várady Viktória

Koukol:

Farkas Gábor Attila, Szentirmai Zsolt

Nightmare I:

Bot Gábor, Szentirmai Zsolt, Mihálka György

Nightmare II:

Hetei-Bakó Szabolcs, Szentirmai Zsolt, Mihálka György

Fekete vámpír, Piros csizmák
(táncszóló):

Nagy Csaba, Fekete Zoltán

Fehér vámpír
(táncszóló):

Baranya Dávid, Ködmen Krisztián

Nightmare
(táncszóló):

Taródi Szilvia, Szoboszlay Judit

 

 

Nyári Darinka (kórusvezető), Lopusny Anna (tánckarvezető), Ajtai Beáta, Szabó Anikó,  Szoboszlay Judit, Demeter Nóra, Nagy Sarolta, Csórics Balázs, Papp János, Nagy Tibor.

 
 

Kapcsolódó tartalmak

Félúton a fórum felé sajtótájékoztató (Aquincum Múzeum)

Buchmann-Horváth Emese

Kőszegen a Padlás

admin

Visszatekintés: a 2011/2012-es Broadway-évad zenés bemutatói (videóval)

Volf Anna

Kabaré meghallgatás

admin

Novemberben érkezik a Gladiátor giga musical

Buchmann-Horváth Emese