Hírek, beszámolók

Vámpírok bálja fan fiction: A nyertes alkotás

A 200. Vámpírok bálja tiszteletére a Viva la Musical! fan fiction pályázatot hirdetett meg, melynek keretében olvasóink szabadon továbbgondolhatták, mi történhetett a darab cselekménye előtt és után hőseinkkel. Hamarosan szelekciót teszünk közzé a beküldött pályaművekből, ám először íme a nyertes alkotás! Countess v.K. jeligéjű olvasónk két belépőt nyert a 200. előadásra szeptember 1-jén. Gratulálunk neki!
 
A nyertes pályamunka:
 
Műkritika
 
– S én mihez kezdjek magammal?  Nem, kérlek, ne ejtsd ki a szádon az olvasás szót! Ha visszamegyünk a kastélyba, úgysem tudok majd mást csinálni.
A gróf megigazította csuklóján a frissen felhúzott fekete bőrkesztyűt.
– Nos, kénytelen leszel találni valami elfoglaltságot, ugyanis legalább két hét, míg minden üzleti ügyemet el tudom intézni. Nézz körül mondjuk a színházak között, van belőle itt Budapesten néhány tucat, bizonyára találsz kedvedre való előadást.
– Színház? – mosolyodott el a fiatalabb vámpír – nem is rossz ötlet.  
  
– -Nos? Sikerült az ízlésednek megfelelő programra bukkannod?
A fiatalabb vámpír olyan mosollyal nézett fel laptopjáról, ami az elmúlt 400 év tapasztalata alapján semmi jóval nem kecsegtetett.
– Ide nézz, mit találtam! – fordította apja felé a képernyőt, s alig várta, hogy meglássa annak reakcióját.
Mire a kijelölt szövegrészlet végére ért, az idősebb von Krolock szemei igencsak nagyra nyíltak.
– Ördög és pokol! Ezt mégis… hogyan? Ki?
– Először egy Polanski nevű filmrendező, még a hatvanas években, amely korszakot ugyebár ellazsáltunk. Majd a filmből lett ez a musical, a kilencvenes évek végén, amikor te mindenáron a brazíliai őserdőt akartad bújni.
A gróf enyhe ingerültséggel igazította hátra haját.
– Vagyis ezek ketten eljutottak lakott területre, és valamikor, valakinek pletykálni kezdtek.
– Pontosan. – bólintott Herbert – Valószínűleg nem Alfrédnak köszönhetően, szegény cherie a saját lábán is átesett volna. De ne aggódj, apám, ezeket manapság senki nem veszi komolyan: bekerülünk a sorba Lestat és Edward mellé.
Von Krolock felszisszent
– Nem tudom mi nagyobb szégyen: hogy 400 éve embervéren élek, vagy az, hogy egy túlméretezett bizsuhoz lehet hasonlítani?
Herbert felkuncogott, a gróf pedig kis sóhajjal nézett a fiára.
– Miért érzem úgy, hogy már itt fekszik valahol két színházjegy?
– Mert ismersz, papa, mert ismersz.
 
– Ez botrány! Én sosem mutatkoztam volna kiengedett hajjal, lila női pizsamában azelőtt a személy előtt, akinek épp udvarolok!
– Tudom. – bólogatott a gróf, miközben a színház előtti téren elhalad néhány csivitelő, agyarral és köpennyel felszerelt lány mellett – Akkoriban minden a selyem masnijaiddal volt tele, még a koporsómban is tároltál néhányat. – tette hozzá, majd aprót sóhajtott – Viszont meg kell hagyni, hogy bármelyikük pletykált, nagyon alapos volt.
– Valóban? – vigyorodott el a fiatalabb Krolock – Tehát, míg én bekísértem a professzort, te megpróbáltad elcsavarni Alfréd fejét? 
A gróf köhintett egyet.
– Csupán megpróbáltam meggyőzni arról, hogy jobban jár, ha otthagyja a professzort.
– Értem én, apám, értem én. – kuncogott Herbert – Mindenesetre csinos kis musical lett ebből a pár napos afférból… Szép díszletek, remek koreográfia, a „hangod” pedig egyenesen isteni. – tette hozzá, majd ábrándosan elmosolyodott – Oh, és az a cuki srác Alfrédként! Még jobb, mint az eredeti volt.
Von Krolock felnevetett.
– Úgy érzem, megnézzük még néhányszor ezt a darabot.
– Az teljesen biztos. – bólogatott a fiatal gróf – Remélem, nem veszik le műsorról, vagy nem lépnek ki a szereplők közül túl sokan.
Az idősebb vámpír sejtelmesen elmosolyodott.
– Nos, ha mégis megtennék, akkor a stáblista hossza alapján nagyon sokáig meglesz a vacsoránk. 

Kapcsolódó tartalmak

Születésnapi köszöntés a Madách Színházban

Sándor Petra

Oceanallover – Promenád a Szinva parton

Buchmann-Horváth Emese

Indul a vámpírtánc!

admin

Színházi világnap – Színházak éjszakája szombaton

Volf Anna

Rendhagyó Trója sajtótájékoztató a komáromi Igmándi-erődben

admin