Hírek, beszámolók

Vámpírok bálja fanfiction válogatás 5.

A 200. Vámpírok bálja tiszteletére a Viva la Musical! fanfiction pályázatot hirdetett meg, melynek keretében olvasóink szabadon továbbgondolhatták, mi történhetett a darab cselekménye előtt és után hőseinkkel. Többek kérésére 10 részes válogatást teszünk közzé a beküldött pályaművek egy részéből. A mai írást miecske jeligéjű pályázónk küldte.

Herbert hogyan vált hiú és önző vámpírrá 
 
Nem tudta mit érez, de már kisgyermekként tudta, hogy nem akarja a kislányok copfját húzgálni, nem olyan mint a többi korabeli fiú. Erre a kis falu több lakója is felfigyelt, szülők óvva intették gyermekeiket Herbert-től a fura szőke csodaszép babaarcú kisfiútól. Kirekesztve érezte magát, nem hibáa hisz senki sem barátkozott vele más érzése miatt. Ekkor ő még nem értette mi ez, így csak azt fogta fel, hogy kirekesztették és nem szeretik, egyedül van. Sokkal inkább nővére ruháinak anyagát simogatta, minthogy a fakarddal kardozott volna a szabadban társaival. Furcsa vonzalmat érzett a ruhák iránt és a női szemlélet iránt. Mindneki tudta már, hogy nem olyan mint ők. A kor szellemében ezt betegségnek, személyiségbeli deformitásnak vélték az emberek. Ahogy nőttek, cseperedtek a gyerekek az iskolában egyre több atrocitás érte és egyre nehezebben ment el reggelente. 16 éves serdülő fiúként jött rá, hogy nem a lányok, hanem a fiúk vonzák. Ezzel csalják csapdába társai, elcsalják, becsapják, átvágják és megverik. Félholtra verik az erőben, majd otthagyják, hagy fagyjon halálra. Koukol talál rá, mivel elméje nem 100%ig tökéletes, nem tudja mit tegyen ezért magával hurcolja a kastélyba. Gróf tanácstalan, hiszen egy ember, akivel forró vér folyik, ami finom csemege lenne, de egy szegény megvert fiú is, akit valamiért nagyon elnáspángoltak.
 
Vacsora legyen vagy élje túl…???
 
Koukol ápolja, dédelgeti, gyógyítgatja – Herbert elmeséli Koukolnak, hogy ott a faluban mennyire egyedül érzi magát és hogy kirekesztették mássága miatt. Koukolnak meglágyul még jobban a szíve a fiatal megnemértett fiú iránt, hiszen őt is kirekesztették és kiutálták agyalágyultsága és testi deformitása miatt, így sajátjának érzi az ügyet, hogy Herbert is a család tagja legyen. ha már a gróf őt is befogadta anno, akkor ezzel a fiatal fiúval is így kell lennie. Elmondja a grófnak, hogy a fiút kitaszították épp úgy mint anno őt. A gróf úgy érzi, magához kell vennie ezt a szegény gyermeket, itt az ideje, hogy bővüljön a család.
 
Herbert engedelmes fiúnak bizonyul, felépül  a sérüléseiből, Koukol-lal együtt tölti ideje nagy részét, Koukol mint nevelő és gondozó követi mindenhova Herbertet. Hónapokat tölt emberként a kastélyban; egyedül és kirekesztettnek érzi magát itt is, hiszen a gróf kevés időt tölt vele, nem érti miért. Szeretné valakivel megbeszélni, de nem a féleszű Koukol-lal, ezért elindul, hogy visszatérjen családjához. Sose érezte Koukol-t magáho közelinek, hiszen míg ő szép, fiatal fiú volt, addig Koukol egy csúnya torzszülött. Koukol félt, hogy lebuktatná őket a faluban és elárulná a kastélyt és annak gazdáját, ezért követi és útközben leüti, amivel majdnem megöli. Hazaviszi bűnbánóan és a gróf bocsánatáért esedezik.  
 
Herbert halálán van, de a gróf megmenti, megharapja, így vámpírrá változik. Herbert erőt érez magában, érzi, hogy most már nem csak a többiek látják másnak, hanem tényleg más.  Tele van energiával, viszont folyton valami szomjúságot érez. Rájön, hogy felbecsülhetetlen érzékeket kapott és hajtja a bosszú szomj a korábbi társai ellen, akik erre a sorsra juttatták – még vámpír léte előtt az örök kárhozatra.  Bosszút akar állni mindenkin, a családokon, a diáktársaink és Koukolon is, hogy leütötte. Elindul a falu felé, ahol az éj leple alatt megtámadja korábbi inzultálóit, ezzel is fenyegetve és rizikónak kitéve, hogy kiderül a kastély és lakóinak kiléte. Koukol mint jó nevelő mindig a sarkában van, így ezt is végignézi. Fut is vissza a grófhoz, hogy figyelmeztesse, de Herbert megelőzi. Mivel mindig is azt érezte, hogy egyenjogúként kezeli a gróf Koukol-lal, ezért a hirtelen felsőbbrendűség érzéstől megrészegülve hazudik Koukolról a grófnak. Fél, hogy Krolock jobban szereti Koukol-t, mint őt valaha is fogja, így mindent bevet – hazugsága szerint Koukol szökni készül, vissza akar menni a faluba, hogy lebuktassa a kastélyt. Mivel a gróf bizalma megrendült már Koukol-lal szemben, nem tudta megbocsátani, hogy a kedvelt fiút bántotta, ezért Herbert vámpírléttel kapott kifinomult mézes-mázos modora és tenyérbemászó kedvessége meggyőzi a grófot. A gróf megbüntette Koukolt  – kivágja a nyelvét, eltorzítja az arcát. Így Herbert hazugsága és irigysége sose derül ki. Mivel őt sose szerették igazán, mindig mindenhol kitaszított volt, ezért nehezen viseli a gróf minden egyes újabb családbővítési kísérletét, és az új jövevényeket az udvari vámpírok elé veti, akik addig isszák a vérüket, amíg szomjuk nem enyhül, így senki nem tud csatlakozni a családhoz. 
 
Herbert helye biztosítva lesz a családban egyetlen gyermekként, de egyedül nem jó, már csak egy párra lenne szüksége. Senkiben nem látja meg azt, amire vágyik. Próbálja elcsábítani az arra járó fiatal fiúkat, de néha az izgalom hevében, néha csak az éhségtől hajtva társ helyett áldozattá válnak a kiszemeltek. Évek, évtizedek telnek el, Herbert ízlése finomodik, egyre több figyelmet fordít magára és a külsőségekre, hiszen ha már Koukol-t letorzíttatta apjával, akkor ő sose veszthet fényéből, hiú és makacs lesz. Ekkor bukkan fel az életében a fiatal Alfréd.

Kapcsolódó tartalmak

Fényűző Olivier-díjátadó Londonban

Vincze Dániel

99,7 szá­za­lé­kos lá­to­ga­tott­ság­gal zár­ta a Madách Színház az évadot

Buchmann-Horváth Emese

A Spring Awakening búcsúzik a Broadway-től

admin

„A színpad olyan kivételes hely, ahol a nézőtérről látják, amire a színész gondol.”

Buchmann-Horváth Emese

Érinthetetlenek – Interjú Andrádi Zsanettel

Buchmann-Horváth Emese