Hírek, beszámolók

Veréb Tamás Quasimodo bőrébe bújik

Újabb izgalmas átalakulás vár Veréb Tamásra: a fiatal énekes játssza a jövő nyár egyik nagyszabású musicalbemutatójának, A Notre Dame-i toronyőrnek a főszerepét. A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház előadását Kerényi Miklós Gábor KERO® állítja színpadra.

Megszokhatta már a teljes átalakulást Veréb Tamás, aki nemrég a Magyarország legsokoldalúbb előadója címet is elnyerte ezzel. A Budapesti Operettszínház fiatal színésze hasonló kihívás előtt áll, hiszen jövő nyáron egy csúf, púpos figura bőrébe kell bújnia. Ő alakítja ugyanis Quasimodo-t, a párizsi Notre Dame híres, rémisztő külseje ellenére csupaszív toronyőrét augusztusban, a Szegedi Szabadtéri Játékokon, ami zeneileg is izgalmas kihívást jelentő, kemény felkészülést igénylő szerep.

A fülbemászó Disney-dallamokkal fűszerezett szenvedélyes történet Kerényi Miklós Gábor KERO® rendezésében kerül színre. A Victor Hugo regényéből született musicalt, melyből egyszerre kapunk képet Quasimodo, Esmeralda, Frollo és Phoebus kapitány érzelmeiről és a varázslatos párizsi forgatagról, még sosem láthatta a közönség hazánkban. Különleges lesz a szegedi dóm előtt tartott bemutató a darab életében, hiszen első alkalommal adják elő olyan környezetben, melynek hangulata megidézi a világhírű francia katedrálist is.

A Notre Dame-i toronyőr augusztus 11-én, 12-én, 13-án, 18án, 19-én és 20-án lesz látható a Dóm téren.

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

Kapcsolódó tartalmak

Csűrös Karolát köszöntötték 80. születésnapján a Madách Színházban

Buchmann-Horváth Emese

A legenda újraéled Sopronban: 30 év után újra színpadon A bábjátékos

Buchmann-Horváth Emese

Szegény gazdagok ősbemutató

admin

Hamarosan újra Vidéki Színházak Fesztiválja a Thália Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Aida 2010-ben a Margitszigeten!

admin