Hírek, beszámolók

Vértestvérek a Turay Ida Színházban

Az évad második bemutatójaként a Vértestvérek című musicalt állítják színpadra a Turay Ida Színházban. A nézők többek között Szulák Andreát és Csengeri Attilát is láthatják a darabban.

A Vértestvérek negyed évszázada van műsoron töretlen sikerrel a londoni West Enden. Azért különleges a nálunk sem ismeretlen színpadi szerző műve, mert egyik műfajba sem sorolható igazán. A darab főszereplője egy többgyerekes szegény anya, aki ikreinek egyikét egy gyermektelen gazdag családnak adja. Ettől kezdve pedig mindenki belép egy ördögi körbe, melyből – ahogy azt az író sugallja – lehetetlen kitörni.

Társadalmi konfliktusokat, szegény-gazdag ellentétet láthatunk. Sorsszerű, hogy a fiúk hétéves korukban minden szülői tiltás ellenére találkoznak, és vér- (és véd-) szövetségre lépnek. A fátum – mint a görög sorstragédiákban – olyan erősen meghatározza a szereplők cselekedeteit, hogy szinte nem is urai saját életüknek. S a végzet valóban beteljesül. Ezt a megrendítő, sokszor mégis vidám és nevettető, ugyanakkor szívbemarkoló történetet a kiváló, remek zene teszi felejthetetlen élménnyé a Kálvária téri teátrum színpadán, Böhm György rendezésében.

Forrás: jozsefvaros.hu

Kapcsolódó tartalmak

Ádámok és Évák Ünnepe a szolnoki Szigligeti Színházban

Bárány Anna

Lezárult a Madách Színház musicalpályázatának második szakasza

admin

Jézus Krisztus Szupersztár – CD dedikálás

Schmidt Barbara

Elisabeth premier Berlinben

admin

Kettős születésnapot ünnepel a musicalvilág

admin