Interjúk

Villáminterjú Mahó Andreával Los Angelesből

Mahó Andrea rajongói közé sorolhatjuk Sir Andrew Lloyd Webbert, aki a musical irodalom kiemelt és meghatározó zeneszerzője, nevéhez fűződik Az operaház fantomja, a Jézus Krisztus Szupersztár, az Evita és számos más remekmű.

Andreát Los Angelesben sikerült elérni, ahol hamarosan önálló estjével, hangjával, szépségével, a belőle áradó kedvességgel és szeretettel kápráztatja el a Los Angeles-i magyarok színházának közönséget. A művésznőt a baráti kör tiszteletbeli elnökévé kérték fel, mint az itthoni zenés színházi élet egyik jeles képviselőjét, hogy ezáltal is erősítsék az anyaország és a kinti magyarság kapcsolatát.

Hogy érzed magad?

Nagyon jól, gyönyörű itt minden, az emberek, főleg a kint élő magyarok nagyon kedvesek. Az idő és az óceán csodaszép.

Mi az, amit nekünk, magyaroknak érdemes lenne megtanulni az amerikaiaktól?

A profizmust, a precizitást és első sorban az élet szeretetét. Hogy mosolyognak, ha az utcán mennek, nem hajtják le a fejüket, büszkék.

A Madách Színház egyik vezető művésznője vagy;n biztos büszkék rád, hogy meghívtak téged Amerikába.

Igen, azt hiszem, hogy büszkék, ami nagyon jól esik nekem. Olyan aranyosak, mindig nagyon várják az új hireket és fényképeket tőlem otthon.

Hogyan tudtad összeegyeztetni a kiutazást az itthoni fellépésekkel?

Úgy látszik, az élet is így akarta, hogy most ki tudjak jönni Los Angelesbe, mert a szinházaimnál és a szinkronban is nagyon készségesek voltak. Úgy alakították a munkáimat, hogy a novemberi hazaérkezésemkor tudjam teljesíteni a vállalásokat.

Mint tudjuk, te vagy Dora magyar szinkronhangja. Milyen érzés volt élőben “megismerkedni” Dorával?

Az Universal studióban találkoztam Dorával. Már nagyon várták a magyar hangját, egyből intézkedtek, hogy fotó is készüljön.

Az Universal adta ki a lemezeidet, hogyan hatott rád a gigantikus cég szórakoztató parkja?

Nagyon jó volt meglátogatni a Universal parkot, már csak azért is, mert egy kicsit én is hozzájuk tartozom. Nagy élmény volt.

Meddig maradsz és mik a terveid a jövőben?

November elején megyek haza. Kezdődik a Madáchban Az operaház fantomja új szériája, most lesz a 700. előadásunk. Meg az egyéb munkáim is folytatódnak: koncertek, szinkron és pár olyan elfoglaltság, amelyekről egyelőre még nem beszélhetek.

További sok sikert kívánunk Andreának!

Kapcsolódó tartalmak

Musical-dal a 2009-es YouTube toplista élén

admin

Elfújta a szél próba – Gubik Petra

Liga Mihály

My Fair Lady Székesfehérváron és Budapesten

Rechtenwald Kristóf

Hair olvasópróba – videóval

admin

Mamma Mia! – Barcelona

Nagy Péter