Interjúk

Villáminterjú Mahó Andreával

Mahó Andreát februári koncertjéről kérdeztük, melyen a világhírű tenorral, José Curával lép fel.

Egy olyan nagyszabású koncertre készülsz, amelyre pályád során nem igazán volt még példa. José Cura világhírű tenorral lépsz majd színpadra, éppen a születésnapodon, február 21-én. Mit láthat a közönség ezen a koncerten?

  Valóban, óriási megtiszteltetés számomra José Cura partnere lenni. Olyan dalok fognak elhangozni, amit eddig még nem hallhatott tőlem a közönség, a crossover műfajában.

  José Cura világhírű operaénekest a világ negyedik tenorjaként is emlegetik. Találkoztatok, esetleg dolgoztatok már együtt ezelőtt?

   Ö egy nagyon tehetséges, magas színvonalú művész. A világ legnagyobb operaházaiban játszik, énekel. A világ legnagyobb sztárjaival énekelt. Egyszer régen találkoztunk már, de dolgozni még nem dolgoztunk együtt, ez az első alkalom.

   Hogyan készülsz partnereddel? Volt vagy lesz lehetőség többször próbálni élőben?

    Természetesen sokat gyakorolunk, és hamarosan közösen próbálunk, hiszen már kis idővel a koncert előtt megérkezik.

    Régi jóbarátod és kollégád, Miller Zoltán lesz az est vendége. Te választottad Őt, hogy legyen ezen az eseményen a partnered? Mennyivel másabb egy ilyen közös koncertre készülni, mint egy bemutatóra a színházban?

     Én kértem fel Miller Zoltánt, igen. Teljesen más egy ilyen jellegű koncertre készülni, mint egy színházi bemutatóra, bár ha a precizitást vesszük, akkor nincs is különbség. Ahogy a színházban, itt is mindennek klappolnia kell, és pontosan kell tudnia mindenkinek, hogy mi a feladata, mert csak így születhet egy színvonalas produkció.

     A színházi évad felénél járunk. A következő időszakban miben láthat Téged még a közönség?

     Változatlanul Az operaház fantomjában, a Mary Poppinsban, az Anna Kareninában, és új bemutatóra is készülök, a Fekete Péterre a Madách Színházban. Ezen kívül a Mágnás Miskában a Győri Nemzeti Színházban és a Bor, mámor, szerelemben a Székesfehérvári Vörösmarty Színházban.

      

     Somogyvári Gábor

     Kapcsolódó tartalmak

     Saját színház épül Frodónak

     admin

     Barbara – A kegyetlen játék

     Stern Ágnes

     Mi jöhet még?!

     oldadmin

     Rock Színház sajtótájékoztató a Benczúr Házban

     Czitrovszky Balázs

     Tony-jelöltek: IN THE HEIGHTS

     admin