Hírek, beszámolók

Visszatér a Broadway-re a Jézus Krisztus Szupersztár

Korábban beszámoltunk róla, hogy a tavalyi kanadai Stratford Shakespeare Festival Jézus Krisztus Szupersztár produkciója az év végi San Diego-i kitérő után a Broadway-n is bemutatásra kerülhet. Tegnap tudósították a producerek a sajtót arról, hogy a transzfer immár biztossá vált, a premier időponta március 22., a preview-k március 1-jén kezdődnek. A szereposztásról ugyan még nem nyilatkoztak, de a korábbi hírek alapján feltételezhető, hogy a kanadai szereposztás lép majd színpadra New Yorkban is.

A Jézus Krisztus Szupersztár világpremierét 40 éve tartották a Broadway-n. Ez az előadás – ahogy a 2001-es Broadway-felújítás is – megbukott. Webber reményei szerint a kritikusok által is nagyra tartott stratfordi előadás lehet az, amelyik végre a Broadway-n is sikert tud aratni.

A bejelentéssel biztossá vált, hogy az évad végén – több más mellett – két Webber-musical, a szintén tavasszal debütáló Evita és a Jézus Krisztus Szupersztár is harcba száll majd a legjobb felújításnak járó Tony-díjért. Webbernek ez az évad hatalmas személyes sikert is jelent, hiszen hosszú idő után ismét elmondhatja magáról, hogy egyszerre 3 musicale fut majd a Broadway-n. (A két felújítás mellett a Broadway-rekordokat döntő Fantom is egészen biztosan műsoron lesz jövő tavasszal.)

Részletek a stratfordi előadásból:

Kapcsolódó tartalmak

NERO

Stern Ágnes

Csoportterápia premier a Madách Színházban

Utasi Nikolett

Anna Karenina vendégségben a Vörösmarty Színházban

Volf Anna

Edvin Marton újra Budapesten

Vincze Dániel

Fogyatékkal élőknek tartanak előadásokat a Broadway-n

Sándor Petra