Belföld Hírek, beszámolók

Vörös Rébék musical ballada az Arénában

A Vörös Rébék című musical ballada, mely bár zenés színházhoz méltóan közérthetően fogalmaz csodálatos dallamokon át, de színészi mélységeivel megteremti azt a valódi színházi élményt, mely ezekre a kérdésekre keresi a választ. Arany János születésének 200. évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből és tollából és Derzsi György lelkéből ez a musical-ballada.

„A kultúra megőrzése akkor a legvalódibb, ha életben is tudjuk tartani. Életben pedig akkor tudjuk tartani, ha a múlt szavait ötvözni tudjuk a mai lelkületünkkel, gondolatainkkal. Ezért van nagy jelentősége annak, hogy Arany János balladáját mi, a magunk életével és szellemiségével igazi színpadi művé formálhatjuk” – nyilatkozta a darab megálmodója az ősbemutató után.

A főbb szerepekben Kecskés Tímea, Pásztor Ádám, Miller Zoltán, Turek Miklós és Bucsi Annamária látható. A rendező Pesty Nagy Katalin, a szereplők Fekete Mónika jelmezeibe bújnak, a koreográfus Sándor Dávid. Vetítésanimáció és vágás: Papp Pala László.

Derzsi György-Pesti Nagy Katalin-Arany János VÖRÖS RÉBÉK című musical balladájának bemutatója 2018. november 5-én a Papp László Budapest Sportarénában.