Hírek, beszámolók

Szabadtéri Webber-koncert Londonban

Andrew Lloyd WebberAndrew Lloyd Webber idén ünnepelte hatvanadik születésnapját. Ebből az alkalomból szeptember 14.-én egy nagyszabású szabadtéri koncerttel köszöntik Londonban a szerzőt. A “Birthday in the Park” elnevezésű rendezvény 6 órakor kezdődik a Hyde Parkban, az estét tűzijáték zárja majd.

A fellépők névsora lenyűgöző.
Ott lesz a Sunset Boulevard valamint Az operaház fantomja egykori sztárja, John Barrowman. Fellép a a BBC Any Dream Will Do című válogatóműsorának győztese, Lee Mead, aki jelenleg is nagy sikerrel játssza a József főszerepét Londonban, de korábban Raoulként  is láthatta a londoni közönség. Énekel a koncerten a Blue nevű fiúbanda egykori tagja, Duncan James, aki korábban a Woman In White I Believe My Heart című dalával az angol slágerlista 2. helyéig jutott. A fellépők között ott van Idina Menzel, aki ugyan még semmilyen Webber-darabban nem játszott korábban, viszont feltűnt a Webber nevéhez fűződő legutóbbi BBC-s casting-műsor egyik adásában. (Nem mellesleg szólóalbumának népszerűsítésére is jó alkalom ez a londoni fellépés.) Énekel majd a valódi Webber-sztárnak számító Elaine Paige is, aki hosszú pályafutása során a szerző számtalan musicalében játszott már főszerepet. Természetesen ott lesz a koncerten a csellóművész testvér, Julian Lloyd Webber,  akinek Andrew a Variációk című művét írta. Ezen az estén ismét musicaldalokat énekel majd Steve Balsamo, az 1996-os Jézus Krisztus Szupersztár Jézusa, akinek csak egy rövid kiruccanást jelentett az életében a színház: szólókarrier és zenekar-alapítás következett a West End után.

A fantasztikus szereplőgárdát egy száz fős kórus és egy hetven fős zenekar kíséri majd. Az eseményt rögzíti és október 10.-én műsorára tűzi a BBC Radio2.

Kapcsolódó tartalmak

Tony-díj 2011: tarolt a The Book of Mormon

Volf Anna

Kevesebb új bemutató, átszerkesztett műsor a Miskolci Nemzeti Színházban

Volf Anna

Rendhagyó Trója sajtótájékoztató a komáromi Igmándi-erődben

admin

A nyomorultak – próbafotók (Szegedi Szabadtéri Játékok, 2015)

Buchmann-Horváth Emese

Jó estét, Nyár! – Interjú Siménfalvy Ágotával

Buchmann-Horváth Emese