Hírek, beszámolók

Best of Webber a Művészetek Palotájában

Andrew Lloyd Webber, minden idők egyik legsikeresebb zeneszerzője, a musical koronázatlan királya idén tölti be hatvanadik életévét.

A Művészetek Palotája és a Madách Színház ünnepi életműkoncerttel adózik az előtt a zeneszerző előtt, aki a Macskák 1983-as –  a londoni és a New York-i előadásokat követő  – Madách színház-beli bemutatója óta Magyarországon is az egyik legismertebb és legkedveltebb komponista.

A műsor végigtekint a páratlanul gazdag életművön, amelyet olyan darabok fémjeleznek, mint a József és a színes szélesvásznú álomkabát, a Jézus Krisztus Szupersztár, az Evita, A szerelem arcai, Az Operaház Fantomja és a Volt egyszer egy csapat.

Az est során ezekből az alkotásokból megszólalnak  a már nálunk is közismert dalok, de magyarországi ősbemutatóként olyan Webber-művek – köztük a Tell me on a Sunday, a Whistle Down The Wind és a Sunset Boulevard – dalai is elhangzanak, amelyek hazánkban eddig még nem kaptak színpadot.

Közreműködik: ADAGIO EGYÜTTES, FEKE PÁL, FONYÓ BARBARA, GALLUSZ NIKOLETT, GÁSPÁR LÁSZLÓ, KRASSY RENÁTA, LADINEK JUDIT, MAGYAR BÁLINT, MAHÓ ANDREA, NAGY SÁNDOR, PALYA BEA, POLYÁK LILLA, POSTA VICTOR, PUSKÁS PÉTER, RÚZSA MAGDI, SASVÁRI SÁNDOR, SÁFÁR MÓNIKA, SERBÁN ATTILA,  SZENTE VAJK, SZULÁK ANDREA, WÉGNER JUDIT

Társrendező: SZEREDNYEY BÉLA

Rendező: SZIRTES TAMÁS

A koncert helyszíne: a Művészetek Palotája.

Időpontja: 2008. november 15., 16. és 2009. január 5., 6.
 

Kapcsolódó tartalmak

Porgy és Bess és Az operaház fantomja a Szegedi Szabadtérin

Buchmann-Horváth Emese

„Az ezerarcú Fantom” – közönségtalálkozó és zenés beszélgetés Posta Victorral

Buchmann-Horváth Emese

Rekordot döntött a Mamma Mia!

admin

Catherine Zeta-Jones a Broadway-n?

admin

Angol nyelvű Sweeney Todd előadás készül Budapesten

Buchmann-Horváth Emese