Hírek, beszámolók

Wicked: rekordbevétel Londonban

Londonban – New Yorkkal ellentétben – nem hozzák nyilvánosságra az előadások heti bevételeit, így gyakran kapnak lábra különböző találgatások. Ezt megakadályozandó, a Wicked producerei év végén nyilvánosságra hozták az előadás 2008-as bevételét.

Kerry Ellis

Eszerint a londoni Wicked 28 millió fontos bevételt könyvelhetett el idén, ami 1,2 milllióval több a tavalyinál. Michael McCable producer szerint a bevétel emelkedése a jelenlegi gazdasági helyeztben csodának tekinthető.

A Wicked tehát folytatja londoni diadalmenetét, és ismét hosszabbította játszási idejét az Apollo Victoria Színházban. Így már 2009 szeptemberéig foglalhatnak jegyeket az érdeklődők a sikermusical londoni előadásaira.

Jövő év májusában elköszön a Wickedtől a három főszereplő.
Kerry Ellis 2006 őszétől Idina Menzel mögött standby-ként, 2007 januárjától első szereposztásban játssza Elphaba szerepét. Egy fél éves Broadway-kitérő után (ahol szintén a Wicked főszerepét alakította) decemberben tért vissza a londoni előadásba. Erre a fél évre Alexia Khadime vette át tőle a londoni előadás főszerepét, akit a hivatalos bejelentés szerint májustól ismét Elphaba szerepében láthat az Apollo Victoria közönsége.
Májusban búcsúzik a Wicked Glindája, Dianne Pilkington is. Ő 2007 áprilisában került a producióba mint standby, majd júliustól váltotta az első szereposztásban Helen Dallimore-t.
Ugyanezen a május 9.-ei előadáson lép utoljára színpadra Fiyeróként Oliver Tompsett, aki Kerry Ellishez hasonlóan a kezdetektől tagja volt a Wicked szereplőgárdájának. Először az ensemble-ban láthatta őt a közönség, 2007 júliusától pedig ő vehette át Adam Garciától Fiyero szerepét.
Arról még nincs hivatalos hír, hogy májustól Glinda és Fiyero szerepében ki lép majd színpadra a londoni Wickedben.

Kapcsolódó tartalmak

Nádasi Veronika – Mirage

Kiss Brigitta

Made in Hungária jövőre Szolnokon

Volf Anna

Filmzene a világ körül – ismét filmzene koncert-show a Budapesti Nyári Fesztiválon

Buchmann-Horváth Emese

Fantom 2: Webber még hezitál

admin

Új musical a The Kinks frontemberének tollából

admin