Hírek, beszámolók

Wicked – hírek

Úgy alakult, hogy idén a június Londonban és New Yorkban is a szereposztás-változásról szól. Kerry Ellis, aki 2007. január 1.-jétől játszotta Elphaba szerepét, szombat este búcsúzott a West End közönségétől. 

Ő Idina Menzel néhány hónapos szereplése után vette át a Wicked főszerepét, így ma este a londoniak mindössze a harmadik Elphabájukat üdvözölhetik majd Alexia Khadime személyében. Khadime lesz az első színesbőrű színésznő, aki első szereposztásban játszhatja el a musicalirodalom egyik legnépszerűbb karakterét. A főszereplőn kívül a premier óta a Wicked csapatát erősítő James Gillan (Boq), Katie Rowley Jones (Nessarose) és Nigel Planer (Wizard) is távozik az előadásból.

Kerry EllisA Broadwayn június 17.-e a szereposztás-váltás dátuma. Ezen a napon Elphaba szerepében debütál a Broadwayn a londoni Elphaba, Kerry Ellis. Szerződése decemberig szól, utána egy rövid időre még biztosan „visszaveszi” a londoni előadás főszerepét, mielőtt végleg búcsút mondana a Wickednek. Rajta kívül Mme Morrible és Fiyero szerepében is újoncokat köszönthet New York közönsége.

További hír az előadással kapcsolatban, hogy 2009-ben biztosan lekerül a műsorról a Wicked két állandó helyén, Chicagóban és Los Angelesben. De még ugyanebben az évben útjára indítják a második turnézó előadást, amely az Egyesült Államok több nagyvárosába is elviszi a musicalt. A londoni előadás levételéről is felröppentek hírek, de a producerek cáfolták ezeket az értesüléseket, így minden bizonnyal hamarosan bejelentik, hogy hosszabbítják a jelenleg jövő áprilisig tartó szerződésüket az Apollo Victoria színházzal.

A londoni előadás hivatalos honlapján megtekinthető az új beállókat bemutató kisfilm.

Kapcsolódó tartalmak

Szóra bírtuk a fővámpírt

Vincze Dániel

MASZK Gála (2010. 03. 29.)

Nagy Péter

Jövő évi lemezmegjelenés, márciusi lemezbemutató koncert

oldadmin

13: új tini-musical a Broadway-n

admin

Az Apácashow Londonban

admin