Hírek, beszámolók

Defying Gravity – ötéves a Wicked

Wicked2003. október 30.-án mutatták be az azóta már világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő Schwartz-musicalt a Broadway-n. A vegyes kritikák ellenére a New York-i közönség az első perctől szívébe zárta a Gonosz Nyugati Boszorkány történetét, később nem volt ez másként a többi Wicked-produkció esetében sem.  Tinilányok hada tekinti példaképnek a mese hősnőjét, a fiatal színésznők számára pedig az álomszerepek álomszerepe lett Elphaba.

A két női főszerep sok színésznőt tett ismertté, sőt sztárrá a musical-műfajban. A Broadway-n az elmúlt öt év alatt Idina Menzel, Shoshana Bean, Eden Espinosa, Ana Gasteyer, Julia Murney, Stephanie J Block és Kerry Ellis játszhatta és énekelhette el Elphaba szerepét, míg Glindaként Kristin Chenoweth, Jennifer Laura Thompson, Megan Hilty, Kate Reinders, Kendra Kassebaum, és Annaleigh Ashford lépett színpadra.

A musical óriási sikerrel fut New York-on kívül Londonban, Los Angelesben, Chicagóban, Stuttgartban, Tokióban és Melbourne-ben is. Csak a Broadway-előadást több mint 3,75 millióan látták, a jelenlegi jegyelővételek pedig meghaladják a 30 millió dollárt. A Wicked öt éve a legnagyobb bevételt termelő Broadway-show, egyetlen másik előadás sem tud a közelébe kerülni.

A hihetetlen sikert a produkció megálmodói öt éve próbálják megmagyarázni, ilyen fogadtatásra ugyanis senki nem számított. Egyikük véleménye szerint a Wicked sikere abban rejlik, hogy egy kicsit minden lány tudja, hogy milyen érzés “zöldnek lenni”.

Kapcsolódó tartalmak

Sister Act musical Milánóban

Sándor Petra

Peller Károly lemezbemutató sajtótájékoztató

Nagy Péter

Csoportterápia premier a Madách Színházban

Utasi Nikolett

„Aputestek" a Tháliában

Buchmann-Horváth Emese

Már kaphatók a jegyek a Fantom 2-re!

admin