Hírek, beszámolók

Újabb Wildhorn-bemutató

Ahogy azt sejteni lehetett, az európai Wildhorn-invázió mellett a mester amerikai premiert is tervez. A Roundabout Theatre Company 2009. február 9-én mutatja be a Bonnie & Clyde átiratot. A történetet Ivan Menchell, a zenét Frank Wildhorn, a dalszövegeket pedig Don Black írja. A rendezéssel Jeff Calhoun bízták meg, a zenei vezető pedig John McDaniel lesz.
Az ismert történet Bonnie Parker és Clyde Barrow, a két bűnöző kalandjait mondja el, akik a világgazdasági krízis idején rabolták ki sorban az USA dél-nyugati bankjait. 13 gyilkosság, tucatnyi bankrablás és megszámlálhatatlan kisebb rablás fűződik a nevükhöz.
Európában pedig jelenleg megkérdőjelezhetetlenül Wildhorn a  „musical ura”. A Vörös Pimpernel baden-i premierje után jövő év februárjában a Rudolf német ősbemutatója következik majd a bécsi Raimund Theater-ben. Ezt követi 2009. március 14-én a Monte Christo grófja Svájcban, majd a Cyrano Spanyolországban.  Idén októberben –ahogy már értesülhettetek róla- Prága ad helyszínt a Carmen-nek és akkor még nem szóltunk a több tucatnyi Jekyl & Hyde előadásról világszerte. Valószínűleg nem túlzunk, ha azt állítjuk, ez az eredmény sokáig túlszárnyalhatatlan lesz.
 

Forrás: www.kultur-channel.at

Kapcsolódó tartalmak

Rómeó és Júlia – Manhattanből

Krista Adrienn

Jekyll és Hyde Egerben

admin

Marie Antoinette musical a Budapesti Operettszínházban

Buchmann-Horváth Emese

Sikeres évadot zárt a Soproni Petőfi Színház

Volf Anna

Meghallgatást hirdet az Operettszínház

Buchmann-Horváth Emese