Hírek, beszámolók

Woody Allen musicalt készít

Az 1994-es nagy sikerű, 7 Oscar-díjra jelölt Bullets over Broadway (magyar címe: Lövések a Broadwayn) című film zenés adaptációjára készül Woody Allen. A musicalt 2013-ban tervezik bemutatni a Broadway-n. Az alkotócsapatot még nem jelentették be, de az biztos, hogy Allen szeretné a 20-as évek zenei világát megidézni, ezért a film producereivel, Julian Schlossberg-gel és Letty Aronson-nal dolgozik majd együtt.

A történet egy fiatal manhattani drámaíróról, David Shayne-ről szól, aki élete legnagyobb lehetősége előtt áll, megrendezheti legújabb darabját. A színház producerének csak egy kikötése van: a darab egyik szerepét a rettegett gengszter, Nick Valenti tehetségtelen barátnőjének kell megkapnia. David kénytelen engedni a nyomásnak és alkalmazza a hölgyet. Ám hamarosan feltűnik egy másik gátlástalan gengszter, akinek szintén vannak ötletei az eloadással kapcsolatban.

A film főszerepeit John Cusack, Jack Warden, Jennifer Tilly és Dianne Wiest játszották, utóbbi el is nyerte a filmben nyújtott alakításáért a Legjobb női mellékszereplő Oscar-díjat.

 

Forrás: thewrap.com

Kapcsolódó tartalmak

Nyári program 1: Budapesti Nyári Fesztivál

admin

Tony-díj 2010: nyert a Memphis és az Őrült nők ketrece

admin

Jelmezes promenád

admin

Elhunyt Natasha Richardson

admin

Stohl András és Szabó Győző a Centrál Színházban – a 2010/11-es évad tervei

admin