Hírek, beszámolók

West Side Story: teljes a Broadway-felújítás szereposztása

Nagy várakozás előzi meg a West Side Story bemutatóját New Yorkban. A produkció rendezője a szövegkönyv szerzője, Arthur Laurents lesz, akinek legutóbbi rendezése a Broadway-n a Patti LuPone főszeplésével idén bemutatott Gypsy volt. A kreatív csapat egy része szintén a Gypsyből érkezik.
Az eredeti produkció (és a filmváltozat) legendás koreográfusa, Jerome Robbins anno jogot formált arra, hogy minden későbbi Broadway-produkcióban az ő eredeti táncai szerepeljenek, így most sem lesz ez másként. A koreográfiát a Tony-díjas Joey McKneely tanítja be.
A felújítás különlegessége, hogy Stephen Sondheim dalszövegei helyenként spanyol nyelven szólalnak majd meg. A fordításokat az In The Heights szerzője, a friss Tony-díjas Lin Manuel Miranda készítette.

A darab főszereplőit hosszú keresés után találták meg. Azt már korábban hivatalossá tették, hogy Tony szerepét Matt Cavenaugh (Grey Gardens) játssza majd, a többi főszereplő neve viszont csak ma derült ki. Anita szerepében az In The Heights-ból ismert Karen Olivo lép majd színpadra. Érdekesség, hogy ő nem válogatás útján került be a szereposztásba, hanem meghívták a szerepre. Bernardót a táncos képzettségű George Akram játssza, aki eddigi pályafutása során több világhírű latin előadóval dolgozott már együtt. A megfelelő Maria megtalálására nemzetközi castingot hirdettek, végül az argentínok egyik fiatal musical-sztárja, a 21 éves Josefina Scaglione lett a befutó.

A West Side Story felújítása február 23-tól látható a Broadway-n.

Kapcsolódó tartalmak

Új helyszínen a Pozsonyi Piknik

Buchmann-Horváth Emese

Madách Musical Pályázat II. döntő (Dögkeselyű, Anzelm és a kígyólány)

Buchmann-Horváth Emese

Toldi a Google keresőben

József Kriszti

Emelkedett pillanatok az István, a király 200., ünnepi díszelőadásán

Nagy Péter

Munkácsy Mihályról szóló musicalt mutat be a József Attila Színház

Volf Anna