Hírek, beszámolók

XVI. Keszthelyi Nyári Játékok – Sztárforgatag a Balaton parton

2015. július 23. és augusztus 16. között ismét megrendezik a Keszthelyi Nyári Játékokat a Centrál Színház szervezésében.

16 éve, hogy a Festetics kastély parkjában Puskás Tamás és Básti Juli meglátta az ideális színházi teret. Mára a Keszthelyi Nyári Játékok a Balaton parti esti szórakozások palettáján az egyik legnívósabb. Az idei programban az előző évadok legnagyobb Centrál Színházas sikerei szerepelnek: Hét Boszorka koncert, Black Comedy, Illatszertár, Függöny fel! és Pletykafészek előadásokkal várják a nézőket a Festetics kastély parkjában.

Az idei nyári játékok szereplőgárdája parádés: többek között Básti Juli, Rudolf Péter, Pokorny Lia, Kern András, Bereczki Zoltán, Simon Kornél, Scherer Péter, Liptai Claudia, Tompos Kátya, Falusi Mariann, és Polyák Lilla lépnek színpadra.

További információ és jegyvásárlás: www.keszthelyinyar.hu

 

Részletes program:

Hét Boszorka – koncert-előadás

A Hét Boszorka mágikus joncert, hét primadonna énekes vallomása a szerelemről, és egyéb démonokról. Az élményt Horgas Eszter kiváló zenészekből álló zenekara és Bozsik Yvette táncosainak közreműködése teszi teljessé.

Boszorkák: Básti Juli, Botos Éva, Falusi Mariann, Horgas Eszter, Polyák Lilla, Tompos Kátya, Ágoston Katalin

Rendező: Puskás Tamás                             

Előadás időpontok: Július 23. csütörtök 20.30-tól

 

Peter Shaffer: Black Comedy

A Black Comedy zseniális trükkje, hogy míg a szereplők a sötétben tapogatóznak, addig a közönség mindvégig fényesen mulat.  Blaskó Péter, Botos Éva, Pokorny Lia, Szilágyi Csenge, Schmied Zoltán, Simon Kornél egy nagyszerű darabban, amely – világos, hogy komédia!

Peter Shaffer, az Amadeus és az Equus szerzője kevéssel a szexuális forradalom előtt írta Black Comedy című bohózatát. Brindsley – fiatal szobrász „az emberélet útjának felén” – áramkimaradás miatt egy sötétlő lakásban reked. Várt és nem várt vendégei a sötétben egyre inkább úgy kezdenek viselkedni, mintha tébolydából szabadultak volna…

Az előadás előtt ráhangoló Beatles koncertet ad a Centrál – BlackBirds zenekar.              

Előadás időpontok: Július 25-26. szombat-vasárnap 20.30-tól

 

Michael Frayn: Függöny fel! – komédia

Egy erősen  leharcolt színházi társulat turnéra indul, de már a főpróbán szétesik körülöttük minden. Szerelmek és intrikák tarkítják az amúgy is kudarcos vállalkozást. Majd megfordul a díszlet, és a kulisszák mögül láthatjuk, amint a stressz úrrá lesz mindenkin. A társulat összeomlik, a néző önfeledten szórakozik.

Szereplők: Pokorny Lia, Bereczki Zoltán/Rada Bálint, Schmied Zoltán, Botos Éva, Cserna Antal, Ágoston Katalin, Papp János, Vári-Kovács Péter

Rendező: Puskás Tamás

Előadás időpontok: július 30 – augusztus 1. (csütörtök-szombat) 20.30-tól

 

László Miklós: Illatszertár

Tél a nyárban, hópelyhek és karácsony augusztusban. A világsikerű színdarab Hollywoodból visszatért Magyarországra. A békebeli illatszertár karácsony előtt éppen csúcsra jár, amikor hirtelen mindenkit elsodor az ünnep előtti érzelmi zűrzavar. Asztalos úr szerelmes, bár nem pontosan tudja kibe, Hammerschmidt úr, a főnök belegázol Asztalos lelkébe, intrikák és kellemetlenkedések lengik be az ünnep előestéjét. De aztán jön a karácsony este, és minden jóra fordul.

Főszereplők: Kern András, Pokorny Lia, Bereczki Zoltán, Simon Kornél

Rendező: Puskás Tamás

Előadás időpontok: augusztus 6-9. (csütörtök-vasárnap) 20.30-tól

 

Neil Simon: Pletykafészek

“Minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak?” – szól a mondás, és milyen igaz! New York város alpolgármestere a tizedik házassági évfordulóját ünnepli. Érkeznek a szűk baráti kör tagjai, ám a személyzet eltűnt, a feleségnek nyoma veszett, és vajon hol lehet maga a nagyszerű barát és gondos férj? A szenzációra mindig éhes, de a botránytól irtózó vendégek kénytelenek szembenézni a valósággal…

Szereplők: Rudolf Péter, Básti Juli, Liptai Claudia, Scherer Péter, Simon Kornél, Schmied Zoltán, Nagy-Kálózy Eszter, Bertalan Ágnes, Cserna Antal

Rendező: Puskás Tamás

Előadás időpontok: augusztus 13-16. (csütörtök-vasárnap) 20.30-tól

Kapcsolódó tartalmak

Robin Hood főpróba a Margitszigeten

oldadmin

PRODUCEREK bécsi premier!

admin

Nyolc nagyszínpadi bemutató a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

Sándor Petra

Haumann Péter a Nemzet Színésze lett

admin

Robin Hood sajtótájékoztató

Nagy Péter