Hírek, beszámolók

Zajos sikert aratott a Mendes rendezte Dahl-musical a londoni premieren

Nagy tetszést aratva, számos híresség jelenlétében zajlott le kedden este a londoni West Enden a Sam Mendes rendezésében színpadra állított Charlie és a csokoládégyár premierje.

A díszbemutatón az író egyik lánya, Lucy elmondta: apja nagyon büszke lenne rá, hogy musical készült a könyvéből. A látványos West End előadást az Oscar-díjas Sam Mendes rendezésében a Theatre Royal Drury Lane tűzte műsorára. Dahl másik lánya, Ophelia úgy fogalmazott: a világ egyik legjobb története és a világ egyik legjobb rendezője nagyon jól összeillik. A gálaesten megjelenő hírességek között Uma Thurman, Sarah Jessica Parker és Barbara Windsor is feltűnt.

A május óta zajló preview-előadásokon eddig 70 ezren látták a zenés darabot. Jegyeket 2014 májusáig lehet vásárolni az előadásra, de a sorozatot minden bizonnyal meghosszabbítják majd. A musical szövegkönyvét David Greig, dalait pedig a Hairspray és a Smash dalainak szerzői, Marc Shaiman és Scott Wittman írták.

Dahl egyik legnépszerűbb, gyermekeknek szóló regénye 1964-ben jelent meg először. A mese hőse Charlie, a kisfiú, aki egy arany jeggyel varázslatos utazásra indul Willy Wonka csokoládégyárában.

Az ugyancsak Dahl-regényből született Matilda című musical szintén óriási siker a West Enden, 2012-ben rekordszámú, 7 Olivier-díjjal jutalmazta a színházi szakma, és idén a Broadwayn is bemutatták az előadást. Mark Shenton, a The Stage című színházi folyóirat kritikusa szerint most az a kérdés, hogy a Charlisóe és csokoládégyár előtt is ilyen fényes karrier áll-e a színpadon. “A Charlie-nak és a Matildának ugyanaz a célközönsége. A Charlie mögött fantasztikus csapat áll, így minden jel nagyon kedvező, de a biztos West End-sikert előre lehetetlenség garantálni” – idézte Shentont a BBC hírportálja.

Az előadásról az érdeklődők további érdekességeket találnak a Viva la Musical! angol oldalán.

forrás: MTI / VLM

Kapcsolódó tartalmak

"Kell a varázslat a gyerekeknek."

Buchmann-Horváth Emese

Robin Hood főpróba a Margitszigeten

oldadmin

Alul semmi (Thália Színház)

Buchmann-Horváth Emese

Átadták a 2014-es Pepita-díjakat

Buchmann-Horváth Emese

Az Egy bolond százat csinál a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Volf Anna