Hírek, beszámolók

Zalán János lesz a Pesti Magyar Színház igazgatója

Zalán János színészt nevezte ki a Pesti Magyar Színház élére az emberi erőforrások minisztere. A leendő direktor 2015. január 1-jén kezdi meg munkáját a teátrum élén.

A Pesti Magyar Színház igazgatói feladatainak ellátására június végén kiírt pályázati felhívásra három érvényes pályázat érkezett a benyújtási határidő végéig – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága az MTI-vel hétfőn. Zalán János színművész, kommunikációs szakember, a Masterfilm Digital Kft. ügyvezető igazgatója, a Nemzeti Kulturális Alap Színház- és Táncművészet Kollégiumának vezetője mellett Őze Áron színművész, a Pesti Magyar Színház jelenlegi vezetője és Salamon Suba László rendező, a Budaörsi Játékszín korábbi igazgatója adta be pályázatát a színház vezetésére.

A szakmai bíráló bizottság augusztus 26-án tartotta bírálati ülését és személyesen is meghallgatta a pályázókat. A meghallgatást követően a bizottság tagjai titkos szavazáson Zalán János pályázatát támogatták. A miniszter a javaslatot elfogadva hozta meg döntését – áll a dokumentumban.

Zalán János színész, az ELTE meghívott egyetemi tanára, a Nemzeti Kulturális Alap Színház- és Táncművészeti Kollégiumának vezetője. Színész diplomáját 1991-ben szerezte a Színművészeti Főiskolán, 2007-ben diplomázott a Kodolányi János Főiskola televízió és reklám szakán. 2010-ben a londoni Middlesex University-n Master of Arts in Marketing Communication végzettséget szerzett.
Zalán János január 1-jén lép hivatalba, megbízatása négy évre, 2019. január 31-ig szól. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Rómeó és Júlia – Új generáció a színpadon

Buchmann-Horváth Emese

Hegedűs a háztetőn a Kőszegi Várszínház műsorán

Volf Anna

Évadbejelentő sajtótájékoztató a Madách Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Újabb átdolgozás alatt a Volt egyszer egy csapat

admin

Musical-show a velencei VíziSzínház programjában

Volf Anna