Hírek, beszámolók

Zalán János lesz a Pesti Magyar Színház igazgatója

Zalán János színészt nevezte ki a Pesti Magyar Színház élére az emberi erőforrások minisztere. A leendő direktor 2015. január 1-jén kezdi meg munkáját a teátrum élén.

A Pesti Magyar Színház igazgatói feladatainak ellátására június végén kiírt pályázati felhívásra három érvényes pályázat érkezett a benyújtási határidő végéig – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága az MTI-vel hétfőn. Zalán János színművész, kommunikációs szakember, a Masterfilm Digital Kft. ügyvezető igazgatója, a Nemzeti Kulturális Alap Színház- és Táncművészet Kollégiumának vezetője mellett Őze Áron színművész, a Pesti Magyar Színház jelenlegi vezetője és Salamon Suba László rendező, a Budaörsi Játékszín korábbi igazgatója adta be pályázatát a színház vezetésére.

A szakmai bíráló bizottság augusztus 26-án tartotta bírálati ülését és személyesen is meghallgatta a pályázókat. A meghallgatást követően a bizottság tagjai titkos szavazáson Zalán János pályázatát támogatták. A miniszter a javaslatot elfogadva hozta meg döntését – áll a dokumentumban.

Zalán János színész, az ELTE meghívott egyetemi tanára, a Nemzeti Kulturális Alap Színház- és Táncművészeti Kollégiumának vezetője. Színész diplomáját 1991-ben szerezte a Színművészeti Főiskolán, 2007-ben diplomázott a Kodolányi János Főiskola televízió és reklám szakán. 2010-ben a londoni Middlesex University-n Master of Arts in Marketing Communication végzettséget szerzett.
Zalán János január 1-jén lép hivatalba, megbízatása négy évre, 2019. január 31-ig szól. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Virágot Algernonnak (Budapesti Operettszínház, 2015.11.19.)

Buchmann-Horváth Emese

Hat színész a Junior Príma Díj idei díjazottjai között

Sándor Petra

Nemzetközi vámpírtalálkozó – videós beszámoló

admin

Met Live in HD a Müpában: új produkciók a 2016/17-es évadban

Buchmann-Horváth Emese

A nyomorultak – Szegedi Szabadtéri Játékok

Buchmann-Horváth Emese