Hírek, beszámolók

Rebecca: még nincs döntés az angol nyelvű premier helyszínéről

Francesca Zambello rendező interjút adott a napokban a Variety-nek, melyben távolabbi terveiről is nyilatkozott.

Elmondta, hogy túl vannak a Rebecca londoni workshopján, és hamarosan döntést kell hozniuk arról, hogy az óceán melyik partján állítsák színpadra angol nyelven először a musicalt. Zambello szerint nagyon kevés előadás alkalmas arra, hogy New Yorkban és Londonban is sikert érjen el, így a Rebeccával kapcsolatban is gondos mérlegelésre van szükség. A West End mellett szól, hogy Daphne du Maurier könyve, A Manderley-ház asszonya hatalmas siker volt Angliában. London ellen szól viszont, hogy a kontinensen sikerrel játszott musicalek – amennyiben egyáltalán eljutnak oda – általában megbuknak az angol fővárosban. A premier helyszínéről Zambello és a két producer (Ben Sprecher és Louise Forlenza) közösen dönt majd.

A rendkívül elfoglalt rendező azt is elárulta, hogy Claude-Michel Schönberggel, a Nyomorultak szerzőjével is dolgozik egy új musicalen, melyben egy klasszikus történetet modern formában dolgoznak majd fel.
A tervek szerint 2011-ben kerül színpadra Zambello rendezésében Chris Theofanidis rockoperája, a Heart of a Soldier, mely a Pulitzer-díjas James B. Stewart könyve alapján készül.

Kapcsolódó tartalmak

Különleges passiójátékot rendez Alföldi Róbert

Buchmann-Horváth Emese

Legendás utazás a Föld körül (Színházak éjszakája 2014, Budapesti Operettszínház)

Buchmann-Horváth Emese

Tévedések vígjátéka olvasópróba – Szegedi Szabadtéri Játékok és Kerényi Miklós Gábor (Operettszínház, 2015. június 13.)

Czibulka Stella

Félúton a fórum felé – Magyarországi ősbemutató a Tháliában

Buchmann-Horváth Emese

Prince musical készülhet

halasi.vivien