Hírek, beszámolók

Zene, New York, Szerelem februárban a Petőfi Színházban

A világhírű musical bemutatójára készül a Soproni Petőfi Színház. Feke Pál és Vágó Bernadett játssza a kétszemélyes romantikus musical főszerepeit.

Egy igazán szívbemarkoló történet egy zeneszerzőről és egy szövegíróról, nagyszerű dallamokkal. Igazi romantikus, édes-bús történet. Sok humor, fülbemászó muzsika, magával ragadó színház. Neil Simon romantikus darabja a Petőfi Színház műsorán szerepel februártól.
Feke Pál és Vágó Bernadett alakítja a Zene, New York, Szerelem című romantikus musical főszerepeit a Soproni Petőfi Színházban. A bemutató február 28-án lesz a teátrumban, a rendező Szurdi Miklós.

Nagy várakozás előzi meg a Zene, New York, Szerelem című musical soproni bemutatóját. A Neil Simon-darab korábban Édeskettes hármasban címmel futott a Madách Színházban. A Vernont alakító főszereplő, Feke Pál, a produkció művészeti vezetője és egyik zenei vezetője kiemelte, hogy a soproni előadás egy átdolgozott változat lesz, élőzenekaros kísérettel, kimondottan a darabhoz készülő egyedi látvány-és díszletvilággal. Hozzáfűzte: még sohanem játszott kétszemélyes darabban. Feke Pál hosszú évek óta rendszeresen szerepel Sopronban, az MKB Arénába meghívott nagy musicalekben szinte mindig láthatta őt a közönség, két éve pedig a Soproni Petőfi Színházban is játszik. A SingSingSing musicalshow mindkét részében nagy sikerrel lépett fel. Az elmúlt évadban az Evita című rockoperában alakította Peront. Az előadás olyan átütő sikert hozott a darabot színpadraállító stábnak, hogy újra műsorra tűzi a színház az Evitát. A Soniat megformáló Vágó Bernadett az Operettszínház népszerű tagja, aki olyan musicalek főszerepeit játszotta el, mint a Ghost, az Elisabeth, az Abigél, a Miss Saigon, a Szépség és a Szörnyeteg. Ő is szerepelt már a soproni arénában, viszont a színházban most dolgozik először. Feke Pállal jól ismerik egymást, sokszor játszottak együtt különböző musicalekben, turnéztak az István, a királlyal is. Most Sopronban ismét egy színpadon látható a két kiváló énekes.

A darab ajánlója:

Neil Simon a világ talán leggyakrabban játszott színpadi szerzője. Marvin Hamlisch pedig az a fajta zeneszerző, aki elvarázsol, megindít, a lelkekig hatol. Mindennél többet elmond róla, hogy ő a szerzője a Chorus Line-nak, a világ egyik leghíresebb musicaljének. Ők ketten írták nekünk – jókedvükben – a Zene, New York, Szerelem című romantikus musicalt. Tehát sokat fogunk nevetni? Igen. Vagy inkább sírni? Azt is. Mindenképpen! A cím mindent elárul. A darab New Yorkban játszódik, és két művész, Vernon és Sonia szerelméről szól. Vernon befutott zeneszerző, Sonia pályája elején tartó szövegíró. Lehet-e együtt dolgozni és együttélni? Lehet-e együtt élni s nem együtt dolgozni? Lehet-e együtt dolgozni és nem együtt élni? Egyik sem tűnik jó lehetőségnek. De akkor mi a megoldás? Úgy száguldunk végig az előadáson, hogy közben mindenki végig gondolja az életét, s mindenki magára ismer egy kicsit. Aztán egy jót nevet rajta. A látványos musicalben közreműködnek a szakma legkiválóbb zenészei.

Kapcsolódó tartalmak

Rázga Miklós ismét pályázik a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára

Sándor Petra

Rebecca sajtótájékoztató

oldadmin

Jézus Krisztus Szupersztár – CD dedikálás

Schmidt Barbara

A Tenkes kapitánya (Siklósi Várszínház, 2012. július 5.)

Czibulka Stella

Rendhagyó történelemóra a Szent István Gimnáziumban

Buchmann-Horváth Emese