Hírek, beszámolók

Zenés előadások a Szegedi Várjátékok programjában

A csütörtökön délelőtt kezdődő Szegedi Várjátékokon a közönség láthatja zöbbek között a tavaly nagy sikert arató Keménykalap és krumpliorr című musicalt és a Seress Rezsőről szóló Szomorú vasárnap című színdarabot is.
Szeged egyik legnevezetesebb műemlékében és annak közvetlen környezetében színes programkínálat várja a látogatókat az egészen fiatal gyerekektől kezdve a felnőttekig.
 
Az első héten hagyományosan a legkisebbeknek szóló darabokat állítanak színpadra: Vitéz László, Maugli, Pom Pom vagy Pinokkió történetével ismerkedhetnek meg a gyerekek. Az előadások között kreatív ügyességi- és sportvetélkedők, népi játszóház, kézműves foglalkozások várják a családokat.
 
Az immár tizennegyedik alkalommal megszervezett várjátékok történetében újdonságként július 14-től egy héten át ifjúsági előadások szerepelnek a műsoron. A Karinthy Frigyes Tanár úr kéremének színpadi változata mellett megelevenednek Tom Sawyer kalandjai és újra játsszák a Keménykalap és Krumpliorr című ifjúsági musicalt is. Csukás István 1973-ban íródott ifjúsági regényének feldolgozását tavaly mutatta be Janik László rendezésében, Varga Bálint zenéjével a szegedi Pinceszínház. A cirkuszi miliőben játszódó musicalben a nyolc felnőtt színész mellett egy tucatnyi gyerek szerepel.
 
Évtizedes hagyomány, hogy a fesztivált szervező Pinceszínház a Várjátékokon áll nyári premierjével a közönség elé, ez idén Müller Péter Szomorú vasárnap című édes-bús zenés játéka lesz Ádám Tamás rendezésében július 22-től. Az élő zongorakísérettel bemutatott előadáson Gömöri Krisztián, Csorba Kata és Rácz László végigmondják-éneklik Seress történetét a játékban bevonva a közönséget is.
 
forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Meseautó – Madách Színház

Buchmann-Horváth Emese

(Nem) csak ülök és mesélek – Bot Gábor színművész közönségtalálkozója

Czitrovszky Balázs

Egyházi Géza koncert helyett extra Vámpírok bálja előadás

admin

Rövid a póráz – Feydeau bohózat érkezik a Thália Színházba

Buchmann-Horváth Emese

ExperiDance a szolnoki Szigligeti Színházban

Bárány Anna