Hírek, beszámolók

Zenés előadások a Vidéki Színházak Fesztiválján

Szeptemberben rendezik meg a Vidéki Színházak Fesztiválját a Thália Színházban, a találkozón 12 teátrum mutatkozik be a fővárosi közönségnek.

Csaknem az összes vidéki színház részt vesz a szeptember 7. és 15. között rendezendő találkozón – áll a teátrum MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Mint írják, a színház a fesztivál megrendezésével szeretne lehetőséget adni a főváros közönségének, hogy olyan darabokat láthasson, amelyek megtekintéséért akár több száz kilométert kellene megtennie. Az alacsony – 1000 és 1500 forint közötti – jegyárak lehetővé teszik, hogy olyanok is eljussanak a színházba, akiknek egyébként nem lenne rá módjuk.
A darabokat a Jakupcsek Gabriella, Makrai Sonja, Csupó Gábor és Baán László alkotta zsűri értékeli.

A rendezvény, a Kaszás Attila-díj gálaműsorával indul, amelyen a fiatalon elhunyt színészre emlékeznek barátai. Az előadás jegybevételét Kaszás Attila családjának utalják át a szervezők.

A fesztivál programjába két olyan előadás is szerepel, amely a júniusi Pécsi Országos Színházi Találkozón díjat kapott.
A budapesti közönség Csiky Gergely Buborékok (kecskeméti Katona József Színház), Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból (Pécsi Nemzeti Színház), Schwajda György A szent család (kaposvári Csiky Gergely Színház), Sütő András A szuzai menyegző (nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház), Marc Camoletti Félrelépni tilos! (szolnoki Szigligeti Színház), Kander-Ebb-Masteroff Kabaré (Békéscsabai Jókai Színház), Ibsen Nóra (tatabányai Jászai Mari Színház), Eisemann Mihály-Szilágyi László Én és a kisöcsém (Miskolci Nemzeti Színház), Israela Margalit Trió (székesfehérvári Vörösmarty Színház), Paul Pörtner Hajmeresztő (Győri Nemzeti Színház), Egressy Zoltán Vesztett éden (egri Gárdonyi Géza Színház) és Moliére Scapin, a szemfényvesztő (debreceni Csokonai Színház) című darabját láthatja a Thália Színházban.
A fesztivál ideje alatt kézműves és gasztronómiai bemutatók, hagyományőrző vásár és gyerekprogramok is várják a Nagymező utcába látogatókat. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

A Macskák az Óbudai Nyár programkínálatában

Volf Anna

Megérkeztek a Centrál Színházba 'A mi utcánk' lakói

Nagy Péter

Jövő csütörtökön búcsúztatják Seregi Lászlót

Volf Anna

Második helyezést ért el a Biebers a Nagy-Szín-Pad tehetségkutatón

Buchmann-Horváth Emese

Billy Elliot sajtótájékoztató

Buchmann-Horváth Emese