Hírek, beszámolók

Zenés előadások a Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivál programjában

A két héten át tartó Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivál című programsorozattal július elsején megkezdődik a nyári szabadtéri színházi évad a zalai megyeszékhely belvárosában.

A Kvártélyház nyári színházi előadásairól csütörtökön tartott sajtótájékoztatón Gyutai Csaba polgármester (Fidesz-KDNP) kiemelte, hogy a rendezvénysorozat keretében megemlékeznek a zalaegerszegi születésű Gábor Miklósról (1919-1998). A Kossuth-díjas színművészről a városban utcát neveztek el, amelyet a színházi fesztiválsorozat nyitányaként, július elsején avatnak fel.

Ugyancsak július első napján kerül sor a Kortárs Művészeti Fesztivál első előadására. A programsorozat a Manna Kulturális Egyesület szervezésében valósul meg.
Gáspár Anna, az egyesület elnöke elmondta, hogy könnyed, humoros előadásokat igyekeztek színpadra állítani. Számos kísérő programot, például könnyűzenei koncertet is szerveznek, kiállítás nyílik Szunyoghy Viktória festőművész alkotásaiból. A Kex és tea címmel tartott kortárs irodalmi felolvasóesteken a közönség azokkal a szerzőkkel – Litvai Nellivel, Mohácsi Istvánnal, Szabó Borbálával – találkozhat, akiknek a darabjai szerepelnek a programban. A szabadtéri színház történetében újdonságnak számít, hogy gyermekelőadásokat is tartanak, egy interaktív mesejátékot pedig az Aquacityben mutatnak be – hangsúlyozta Gáspár Anna.
Hozzáfűzte, hogy az egyesület fiatal, pályakezdő színészek, végzős főiskolai hallgatók számára ad lehetőséget. A fesztiválon olyan társulatokat mutatnak be, amelyekkel a zalaegerszegi közönség még nem találkozott.

Tompa Gábor, a Kvártélyház ügyvezetője arról beszélt, hogy a zalaegerszegi társulat új bemutatóval készül a július 19-én kezdődő a szabadtéri színházi évadra. A Szomorú vasárnap című zenés játékot az ügyvezető rendezésében mutatják be a Kvártélyház udvarán, a főbb szerepekben Hertelendy Attilát, Foki Veronikát, Szakály Aurélt és Máriás Zsoltot láthatja a közönség. Ismét műsorra tűzik Presser klasszikus darabját, a Padlás című musicalt is, amelyet az elmúlt hat esztendőben több mint félszázszor játszottak Zalaegerszegen. A közönség kívánságára pedig az Anconai szerelmesek című darab is szerepel a programban, amely hét évvel ezelőtt a nyári színház nyitó előadása volt. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Ördögölő Józsiás – Interjú Vörös Edittel

Sándor Petra

Átjárás a valóság és a képzelet között

Vincze Dániel

Novák Péter rendezi az István a királyt a Királydombon

Buchmann-Horváth Emese

Rómeó és Júlia 500. előadás

Liga Mihály

Linda Eder Prágában koncertezik

admin