Belföld Hírek, beszámolók

Zenés nyár a Városmajorban

Látványos zenés előadások és különleges koncertek egész nyáron Buda kedvenc nyári színházában.

Buda népszerű szabadtéri színháza a Budapesti Nyári Fesztivál egyik fő helyszíneként idén is egész nyáron, június 10. és augusztus 31. között kínál változatos és tartalmas szórakoztató programokat a család minden korosztálya számára. A Városmajori Szabadtéri Színpad 2017-es repertoárjában az eddigieknél is nagyobb szerepet kap a zene, amely egyedi módon tölti be a budai színpad hangulatos környezetét.

Az idei nyári évad két kiemelt bemutatója is ebbe a koncepcióba illeszkedik. A Sztárcsinálók című népszerű rock-musical sztárszereposztásban, Sándor Péter főszereplésével kerül színre három alkalommal a tatabányai Jászai Mari Színház vendégjátékában, valamint ősbemutatóként az ország kedvelt együttese, a Group’n’Swing eredeti és fergeteges sodrású Holdfény Mulató című koncertshow-ja mutatkozik be. A Városmajor harmadik bemutatója szintén ősbemutató: Gyulai Júlia a Coincidance Társulatával a sport és a tehetség kapcsolatát kutatja legújabb, Fairplay – Sportóriások legendája című táncelőadásában. A nyár végén közkívánatra újra műsorra tűzik a tavalyi évad nagysikerű bemutatóját, az Így szerettek ők című koncertszínházi előadást Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Gryllus Dorka, Simon Kornél, valamint a szerzők, Nyáry Krisztián és a Kaláka közreműködésével.

Az immár elmaradhatatlan Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjában a tavalyi évad legjobb, nem budapesti szórakoztató előadásai között Peter Shaffer Amadeusa (Szabadkai Népszínház Magyar Társulata) és a bohózatok nagymesterének, Feydeau-nak A hülyéje (Miskolci Nemzeti Színház) című komédiája mellett négy kiváló zenés előadás, a Mágnás Miska (Katona József Színház, Kecskemét), a Tisztelt Ház (Csíki Játékszín, Csíkszereda) és a hetvenes évek emblematikus musicalje, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról (Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza) méretteti meg magát a szakmai zsűri és a közönség tetszése előtt.

A prózai és zenés-szórakoztató előadások mellett a nyár egyik legizgalmasabb koncertkínálatából is válogathatnak az érdeklődők. Ismert és népszerű előadók lépnek fel különleges műsoraikkal és egyszeri formációkkal, visszatérő és új együttesek. A szezon immár hagyományosan nyárindító hétvégével kezdődik június 10én: a FIRKIN akusztikus koncertjéhez kapcsolódóan whiskey- és sörkóstolóval, extra programokkal, június 11-én, vasárnap pedig egész napos Vakációváró fesztivált szerveznek Pinokkió c. matinéelőadással, délután pedig Kaláka koncerttel. Ezt követően minden vasárnap délelőtt gyerekszínházi előadásokkal várják a családokat.

Augusztus végéig közel 20világzenei, klasszikus- és könnyűzenei koncertből áll a bőséges kínálat, olyan népszerű előadók különleges programjaival, mint Myrtill, Szalóki Ági, Szőke Nikoletta és Takács Nikolas, Falusi Mariann és Horgas Eszter, de a program része a világzene magyar királynője, Palya Bea és az egyedi stílusúBudapest Bár is.A magyar autentikus zenét a francia manouche swing világával egyedülálló módon cimbalommal ötvöző Swing á la Django a ma élő legnagyobb gipsy-jazz gitárművészével, Stochelo Rosenberggel, valamint Roby Lakatos világhírű hegedűvirtuózzal és Bangó Margittal együtt lép fel, de a hasonló műfajban mozgó, mégis egyedülálló stílusú Canarro együttes is sztárvendéggel, a belga Tcha Limbergerrel lép először a Városmajor színpadára. A budai színház visszatérő előadói között köszönthetjük továbbá a komolyzenét népszerűsítő Rákász Gergelyt, vagy a hagyományos jótékonysági koncertet adó Vásáry Tamást és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart. Ez tényleg Prima! címmel a legendás Louis Prima dalaiból mutat be válogatást a Molnár Dixieland Band Gájer Bálint, Koós Réka és Lázár István közreműködésével.

Forrás: www.szabadter.hu

Kapcsolódó tartalmak

Kapj el, ha tudsz: készül a musical-változat

admin

Ünnepi My Fair Lady előadás két Elizával!

admin

Bemutatták A Muzsika Hangját

admin

Ismét megrendezik a bált!

admin

Színészbál a kecskeméti Katona József Színházban

József Kriszti