Hírek, beszámolók

Zenés színházi programok a hétvégén

Számos szabadtéri program várja a zenés színház kedvelőit szeptember első hétvégéjén a Pozsonyi Pikniken és a belvárosi Kult Tér rendezvénysorozaton.

A szeptember 5-én hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Pozsonyi Piknik új helyszínen lesz látható, de az előző évekhez hasonlóan számos zenés színházi programot kínál. Domokos Zsolt, Pindroch Csaba, Szabó Győző, Szombati Gyula és Vida Péter a Thália Színház Félúton a fórum felé című előadásából énekelnek, míg Mészáros Árpád Zsolt, Peller Anna, Peller Károly, Simon Panna, Szabó Dávid és Szendi Szilvi a Budapesti Operettszínház nagysikerű musical és operett előadásaiból adnak ízelítőt.

A közönség részleteket láthat a Madách Színház két új bemutatójából is: a Bepasiztunkban – ami november 19-én debütál a Teréz körúti teátrumban, Molnár László rendezésében – Détár Enikő, Koós Réka és Ladinek Judit boncolgatja a férfi-női kapcsolatok témakörét, míg a Hölgyek-Urakban Gallusz Nikolett énekel “gramofonslágereket”. A Vígszínház művészei a Jó estét nyár, jó estét szerelem! című új bemutatóból adnak elő részleteket, melyhez Presser Gábor új dalokat komponált, míg a József Attila Színház Cigánykerék blokkjában Szakcsi Lakatos Béla és Csemer Géza musicaljéből csendülnek fel dalok. (A Pozsonyi Pikniken látható zenés színházi programokról részletesen olvashat korábbi cikkünkben.)

Az „V. kerület Szervita tér megújítása” projekt sikeres befejezését hivatott ünnepelni a Kult Tér rendezvénysorozat, mely szeptember 4-6-ig várja az érdeklődőket a Belvárosban. Pénteken népzenei, szombaton gyerek- és komolyzenei blokkokat láthatnak a Szervita térre látogatók, míg a vasárnapi napot a szervezők a dzsessz, a világzene és a színházi programok köré építették, így a musicalek kedvelői is találhatnak kedvükre valót a műsorban. 12.30 – 13.30-ig a Musicalmesék blokkban Vágó Bernadett, Kékkovács Mara, Janza Kata és Szabó Dávid gyerekmusical- és filmslágereket énekelnek, 20.00 – 21.00 óra között pedig a Budapesti Operettszínház musical-operett gáláját láthatja a közönség Oszvald Marika, Lévai Enikő, Muri Enikő, Peller Károly, Barkóczi Sándor és Kocsis Dénes előadásában.

Kapcsolódó tartalmak

Náray Erika távozik az Operettszínháztól

Sándor Petra

Lekerül Londonban az Avenue Q

admin

Bécsi Producerek CD

admin

Muri Enikő a Madách Színházban

Volf Anna

Hamarosan érkezik a West Side Story az Erkel Színházba

Buchmann-Horváth Emese