Hírek, beszámolók

Catherine Zeta-Jones a Broadway-n?

Sondheim musicalét  1973-ban mutatták be a Broadway-n, a darabot Bergman Smiles of a Summer Night (Egy nyári éj mosolya) című filmje ihlette. Az A Little Night Music a világpremier után először tér vissza New Yorkba 2009 decemberében. A rendkívül sikeres, és a kritikusok által is magasztalt londoni felújítás kerül át a Broadway-re, melyet tavaly mutattak be Trevor Nunn (Nyomorultak, Macskák) rendezésében.

Angela LansburyA producerek azt szeretnék, ha sztár-szereposztással láthatná ismét Sondheim klasszikusát a New York-i közönség. Madame Armfeldt szerepére sikerült megnyerniük az 5-szörös Tony-díjas, közönségkedvenc Angela Lansbury-t, aki filmszerepei mellett olyan musicalek főszerepeit is eljátszotta, mint a Sweeney Todd, a Gypsy vagy a Mame.
A legfontosabb kérdés mégis az volt, hogy kit tudnak szerződtetni Desiree szerepére. A kiszivárgott hírek szerint első körben Oscar-díjas színésznőkkel tárgyaltak, többek között Kate Winslet neve is szóba került. Aztán arról szóltak a hírek, hogy kudarcba fulladt a próbálkozás, és megpróbálják a londoni előadás főszereplőjét, Hannah Waddinghamet New York-ba hozni. Ezt viszont az amerikai színész-szakszervezet nem nézte jó szemmel. Úgyhogy a producereknek éppen kapóra jött, hogy Catherine Zeta-Jones a napokban visszamondta a Women on the Verge című Almodovar-film főszerepét. A színésznőt maga Sondheim kereste meg azzal, hogy játssza el a musical főszerepét. Desiree szerepét a szerző anno kifejezetten Glynis Johns képességeihez és hangi adottságaihoz írta, ami azt eredményezte, hogy a karakternek egyetlen, kis hangterjedelmet igénylő dala van az előadás végén. Ez pedig nem más, mint Sondheim talán leghíresebb dala, a Send In The Clowns.

A szereposztás hivatalos bejelentésére még várni kell, hiszen egyelőre hiányzik a harmadik főszereplő, Fredrik.

Korábbi kapcsolódó cikkeink:
A Little Night Music Londonban és New Yorkban

‘Applause for the clowns’ – ajánló

A Send In The Clowns Judy Dench előadásában:

Kapcsolódó tartalmak

Rebecca Bécsben – visszatekintés

Vincze Dániel

Megvan a Monte Cristo szereposztása

admin

Broadway-musicalek Párizsban

Volf Anna

Jubileumi évadra készül a tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpad

Volf Anna

Ma debütál a Broadway-n a Shrek

admin