Hírek, beszámolók

Zorba, a görög bemutató és nyereményjátékok a Miskolci Nemzeti Színházban

Miskolcon január 15-én kerül bemutatásra az örök optimista Zorba története, amelyet Nikos Kazantzakis regényéből, Mihalis Kokogiannis filmváltozatából, illetve a híres szerzőpáros, John Kander és Fred Ebb nagysikerű Broadway musicaljéből is ismerhetünk. Az előadást Szőcs Artur állítja színpadra.

A sajtótájékoztatón a rendező ismertette a művet és annak általa vélt fő üzenetét: az emberek a haragon és a háborún kívül a tánc és színház közös nyelve által is megérthetik egymást.

Egy zenéjében és tánckoreográfiájában (koreográfus: Kocsis Tamás) egyaránt igényes előadásra számíthat a közönség. A musicalt kettős szereposztásban játsszák a címszerepben Szegedi Dezsővel és Gáspár Tiborral. Niko-t Lajos András alakítja, Madame Hortense-ként pedig Nádasy Erika és Seres Ildikó lép majd színpadra.

A közelgő premier kapcsán a színház több programra is invitálja nézőit.
Január 9-én 20 órától a Szinva teraszon óriás szirtakira várják az érdeklődőket, az eseményen a musical dalaiból is hallható majd ízelítő. Az est hátralevő részében pedig indul a Kocsmatúra Zorba módra, melynek célja a belvárosi szórakozóhelyek görög hangulatban történő végiglátogatása.
Akik kedvet éreznek magukban, nyereményjátékokban is részt vehetnek. Görög nyaraláson készített fénykép beküldésével exkluzív színházlátogatás nyerhető, valamint az IBUSZ felajánlásából egy szerencsés néző másodmagával Görögországba utazhat, ha az ő belépőjegyét húzzák ki a február végi sorsoláson.

Kapcsolódó tartalmak

Sörfesztivál promóció a Starfactory szereplőivel (Budapest, 2013. június 6.)

Czibulka Stella

Rebecca sajtótájékoztató

admin

Mamma Mia! a Golden Globe-jelöltek között

admin

Nemzetközi operettmezőny és hazai musicalsztárok a Lehár Énekverseny gálaestjén

admin

Emlékfalat avattak a Pécsi Nemzeti Színház kiemelkedő művészeinek tiszteletére

Volf Anna