Hírek, beszámolók

Zűrzavaros éjszaka a Miskolci Nemzeti Színházban

Caragiale vígjátékát Rusznyák Gábor rendezi, a bemutató március 24-én lesz a Kamaraszínházban.

A csütörtöki sajtótájékoztatón a rendező elmondta: bár a szöveg elsősorban a romániai közegre, helyzetekre íródott, Székely Csaba fordításának köszönhetően ugyanúgy érvényes a magyar társadalomra is. Az előadás célja a nézők évad végi tartalmas megnevettetése, ehhez pedig az emberi dolgokat, alapérzéseket használják fel.

Dumitrache kereskedő komoly ember. Két szenvedélye van: a politika és fiatal felesége. Ez utóbbira nagyon vigyáz. Ha nem ér rá, mert a polgárőrség helyi kapitányaként járőrözik a környéken, jóképű segédjére bízza az asszonyt. Amikor éjnek évadján egy ismeretlen férfit talál a környéken, majdnem megöli. Pedig a férfi a feleség húgába szerelmes, a feleség pedig a segédbe, de Dumitrache annyira a saját mániájával van elfoglalva, hogy nem veszi észre a nyilvánvaló tényeket.

A vígjátékban a teátrum zenés előadásainak, többek között a Zorba, a görög című musicalnek a főszereplőit láthatja a közönség: Szegedi Dezsőt, Lajos Andrást, Dumitrache-ként pedig Gáspár Tibort, aki leginkább azért kedveli szerepét, mert komolyan lehet benne komédiázni.
Továbbá a darabban színpadra lép Varga Zoltán, Somhegyi György, a Chicagoban Velmát alakító Ullmann Mónika, illetve az Egy csók és más semmi Annie-jeként látható Jancsó Dóra.

Kapcsolódó tartalmak

Rekordot döntött a Pókember-musical a Broadwayn

Volf Anna

Pszichopata bőrébe bújik Bereczki Zoltán

Buchmann-Horváth Emese

Én és a kisöcsém

Buchmann-Horváth Emese

Védőháló nélkül

Buchmann-Horváth Emese

Forgács Péter a Győri Nemzeti Színház igazgatója

Volf Anna